«Τα μαζεύει» ο Γ. Σταθάκης για το χρέος

«Τα μαζεύει» ο Γ. Σταθάκης για το χρέος
Ενημερώθηκε: 05/04/16 - 14:52

Την πάγια τακτική των ανασκευών και διευκρινίσεων ακολούθησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μετά τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε η δήλωσή του ότι «το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο έως το 2022».

«Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να κλείσει και το ζήτημα της βιωσιμότητας του μακροχρόνιου χρέους της Ελλάδας» δήλωσε ο κ. Σταθάκης, και πρόσθεσε ότι «διαφορετικά θα καταστεί δυσχερής η προσέλκυση μακροχρόνιων επενδύσεων στη χώρα».

Ο υπουργός Οικονομίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ «Restoring Confidence and Navigation for new trade, investment and startups», υποστήριξε ότι «το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο έως το 2022» και ότι «πρέπει να υπάρξουν νέες συζητήσεις για τα ομόλογα, τα οποία ωριμάζουν μετά το 2022».

Στις δηλώσεις Σταθάκη αντέδρασε η ΝΔ και σε σχόλιό της σημειώνει ότι «ακόμα και για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αυτή η κυβέρνηση δεν ξέρει ούτε τι λέει, ούτε τι θέλει, ούτε τι κάνει» και παρέπεμψε στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο και χρήζει κουρέματος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Επίθεση ΝΔ για το χρέος: «Επικίνδυνη κυβέρνηση παρωδία»

Λαγκάρντ: Στην Ελλάδα «πρέπει να βγαίνουν τα νούμερα»

Βερολίνο: Συμμετοχή του ΔΝΤ χωρίς «κούρεμα»

FT: Στα πρόθυρα χρεοκοπίας ξανά η Ελλάδα – Καμία συνωμοσία πίσω από τη συνομιλία που διέρρευσε

Χρονοδιάγραμμα και οδικό χάρτη συζήτησαν κυβέρνηση-δανειστές

Μπάιντεν: Η ΕΕ να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το χρέος

Bloomberg: Πτώχευση και Grexit αν η αξιολόγηση τραβήξει έως τον Ιούλιο

Κ. Ρέγκλινγκ: Αρχές Μαΐου η ολοκλήρωση της αξιολόγησης