Τα σκουπίδια στην Ελλάδα μπορούν να δημιουργήσουν κέρδη και θέσεις εργασίας

Τα σκουπίδια στην Ελλάδα μπορούν να δημιουργήσουν κέρδη και θέσεις εργασίας
Ενημερώθηκε: 10/10/17 - 14:19

Χιλιάδες θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στην Ελλάδα από τα σκουπίδια! Απόδειξη πως στην περίοδο της κρίσης μπορούν πάντα να εφευρεθούν και νέοι τρόποι εισοδήματος και μπαίνει ακόμα ένα όπλο στη μάχη κατά της ανεργίας. Η επισήμανση για την νέα ευκαιρία εργασίας έγινε στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια εκδήλωσης του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

"Πρόσφατη μελέτη για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δείχνει ότι η πλήρης εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα απόβλητα θα αυξήσει τον ετήσιο κύκλο εργασιών του κλάδου κατά 42 δισ. ευρώ και θα δημιουργήσει 400.000 θέσεις εργασίας. Αυτό για την Ελλάδα, σημαίνει αύξηση κατά 1,23 δισ. ευρώ και 12.000 θέσεις εργασίας, ενώ για την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας άνοδο κατά 189 εκατομμύρια ευρώ και 1800 θέσεις αντίστοιχα" τόνισε στην ημερίδα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ, Μιχάλης Γεράνης).

Ωστόσο η Ελλάδα, όπως διευκρίνισε, υπολείπεται σημαντικά των στόχων που τίθενται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, καθώς άνω του 80% των αστικών στερεών αποβλήτων οδηγείται απ΄ ευθείας σε υγειονομική ταφή.