Έτοιμος να ψηφίσει συμφωνία της Κυβέρνησης για το Σκοπιανό ο Θεοδωράκης

O Θεοδωράκης έτοιμος να ψηφίσει συμφωνία για τα Σκόπια
Ενημερώθηκε: 23/05/18 - 17:46

"Ο τόπος χρειάζεται μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Με μία συμμαχία δημιουργικών προοδευτικών δυνάμεων όπως αυτή που επιχειρεί το ΚΙΝΑΛ", δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, ενώ παρά την προσέγγισή του στην Φώφη Γεννηματά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ψηφίσει υπέρ επικείμενης συμφωνίας για το Σκοπιανό. 

"Το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ απέτυχε. Ο τόπος θέλει: προτεραιότητες, νέα μυαλά, ταχύτητα, μεταφορά στη χώρα μας όλων των πετυχημένων προτύπων, μέτωπο στον συντηρητισμό & τον λαϊκισμό, απελευθέρωση από το κομματικό κράτος-δυνάστη", δήλωσε ο κ.Θεοδωράκης.

Εκτίμησε πάντως ότι: "Η ευκαιρία για τη χώρα χάθηκε στην έναρξη της κρίσης. Χρεοκοπήσαμε και αντί να ανοίξουμε ένα νέο μαγαζί, ρίξαμε τις ευθύνες στους άλλους" και δήλωσε: "Χρεοκοπήσαμε και ο καθένας οραματίστηκε τον εαυτό του μοναδικό σωτήρα! Κανείς δεν θέλησε να βοηθήσει κανέναν! Με κορυφαία παραδείγματα τον κ.Σαμαρά που αρνήθηκε την συναίνεση και βεβαίως, τον κ.Τσίπρα που ανυπομονούσε να σκίσει τα μνημόνια, και τελικά υπέγραψε το μεγαλύτερο".

Ο κ.Θεοδωράκης πάντως δήλωσε όσον αφορά στο Σκοπιανό: " Εάν ο Ζάεφ τολμήσει, εμείς δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία" και αναρωτήθηκε εάν: "Η κυβέρνηση θέλει λύση ή απλώς προσπαθεί να στριμώξει τη ΝΔ;"

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη την οποία συνέδεσε ευθέως με τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό.

"Το βίντεο και όσα μου είπε ο Μπουτάρης, αποδεικνύουν ότι υπήρχε αρχηγός, "μαύρος" αρχηγός και συντονισμός" είπε και υπενθύμισε ότι ο Φράγκος Φραγκούλης έλεγε στο συλλαλητήριο ότι ο Νίμιτς παίρνει λεφτά από το Σόρος και το δήμαρχο Αθηναίων, ενώ το πλήθος φώναζε "Μπουτάρη μεθυσμένε στα Σκοπια πουλημένε".

"Παρά τη δημόσια έκκλησή μας να διαχωρίσουν τα κόμματα τη θέση τους από τα υβριστικά συνθήματα, ουδείς μίλησε. Εκτός, αν θεωρούν κανονική τη φράση που έκλεισε το συλλαλητήριο: Ζήτω ο στρατός. Ζήτω οι ειδικές δυνάμεις. Θα μας βρουν μπροστά τους, με ό,τι αυτό σημαίνει", είπε ο κ.Θεοδωράκης και πρόσθεσε: "Ελπίζουμε οτι θα βρεθούν οι δράστες, τους ηθικούς αυτουργούς τους ξέρουμε. Κάποιοι θέλουν να συντηρούν κλίμα διχασμού στη Μακεδονία".

Κατηγόρησε όμως τον πρωθυπουργό ότι: "Εχασε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τη βία. Την ακροδεξιά βία αλλά και τη βία που φορά δήθεν αριστερά φορέματα".