Κοινωνικό μέρισμα: Κόντρας συνέχεια ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το κοινωνικό μέρισμα

Άγρια κόντρα με φόντο πρόωρες εκλογές το 2018: Κυβερνητικός αξιωματούχος: Εκλογές το 2019-Νέα Δημοκρατία: Ψηφοθηρική η εξαγγελία Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα, εκλογές το 2018
Ενημερώθηκε: 14/11/17 - 20:17

Κοινωνικό μέρισμα: Μετά την σφοδρή κριτική κατά του Πρωθυπουργού με τη ΝΔ να κατηγορεί την κυβέρνηση πως παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη, ήρθε η απάντηση από κυβερνητικό αξιωματούχο, με φόντο το σενάριο των πρόωρων εκλογών.

Με ιδιαίτερα σκληρή κριτική απάντησε ο κυβερνητικός αξιωματούχος αναφέροντας ότι θα υπάρξουν και άλλα κοινωνικά μερίσματα, μέχρι τις εκλογές του 2019, απαντώντας όμως και σε πηγές της αξιωματικές αντιπολίτευσης που, μεταξύ άλλων, ανέφεραν ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές. 

«Ενημερώνουμε τη ΝΔ πως και του χρόνου θα βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση να προβλέπει πάλι εκλογές, αφού πριν από αυτές, που θα γίνουν το 2019, μεσολαβούν και άλλα κοινωνικά μερίσματα» τόνισε ο κυβερνητικός αξιωματούχος και συνέχισε:
 
«Όσο για τη φτώχεια, είναι γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ουδέποτε κατάφεραν να την καταπολεμήσουν. Το μόνο που κατάφεραν και θέλουν είναι να πολεμήσουν τους φτωχούς».

"Για τις εκλογές που θα γίνουν το 2018 το έκανε ο Τσίπρας" 

«Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με την πολιτική των επιδομάτων. Θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από τη φτώχεια και όχι να τους κρατάμε στη φτώχεια και να τους επιδοτούμε», ανέφεραν πηγές της ΝΔ νωρίτερα στο Στρασβούργο, εκτιμώντας ότι το  κοινωνικό μέρισμα είναι 700 εκατ. ευρώ και όχι 1,4 δισ και όλο αυτό έγινε για τις εκλογές που θα γίνουν το 2018.Πρόσθεσε, δε, ότι «δεν θα υπάρξει ουσιαστικό όφελος».

«Εμείς λέμε "ναι" επί της αρχής και επαναφέρουμε τη συζήτηση για την καταπολέμηση της φτώχειας. Είναι ξεκάθαρος ο πανικός και η ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ σε πολλά επίπεδα», συνέχισε να αναφέρει μια συγκεκριμένη πηγή. 

"Εκλογικό έτος το 2018"

Γρήγορα οι πηγές της ΝΔ έφτασαν και στο θέμα των πρόωρων εκλογών λέγοντας πως "όσοι δοκίμασαν να κάνουν τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Εκτιμώ ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές. Το 2018 θα είναι εκλογικό έτος", ανέφερε μία συγκεκριμένη πηγή, για να καταλήξει: 

"Εμείς είμαστε οι πρώτοι που εφαρμόσαμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και μάλιστα δεν εστίαζε μόνο στη στήριξη τω φτωχότερων αλλά και στην ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας και στη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων"

"Τα 720 εκατ. ευρώ προέρχονται από την ανελέητη φοροεπιδρομή"

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός των φόρων πιεσμένος από τις αποκαλύψεις του σκανδάλου Καμμένου, ανακοίνωσε χθες ότι θα επιστρέψει στους πολίτες ένα ελάχιστο μέρος από τα δισεκατομμύρια που τους έχει υφαρπάξει και το 2017. Ο κ. Τσίπρας παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη. Και για μια ακόμη φορά λέει ψέματα στους Έλληνες» ενώ ασκείται κριτική για το γεγονός ότι, όπως λένε στη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι μοιράζει 1,4 δισ ευρώ στους πολίτες, ενώ στην πραγματικότητα τα μισά από αυτά είναι η υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης επιστροφής των εισφορών στους συνταξιούχους και η έκτακτη επιδότηση της ΔΕΗ που αποτελεί ομολογία της ανικανότητάς του να την εξυγιάνει.

«Ακόμη και τα 720 εκ. ευρώ που θα δοθούν για επιδόματα, όλοι οι Έλληνες πια γνωρίζουν ότι προέρχονται από την ανελέητη φοροεπιδρομή που έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια εκατομμύρια Έλληνες. Και όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση αυξάνει τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του κράτους και σκόπιμα έχει παγώσει την καταβολή νέων συντάξεων.Η φτώχεια, όμως, που έχει προκαλέσει στη χώρα ο κ. Τσίπρας δεν πολεμάται με περιστασιακά ψηφοθηρικά επιδόματα. Οι Έλληνες θέλουν δουλειές. Και αυτές θα έρθουν με μείωση της φορολογίας, νέες επενδύσεις και ανάπτυξη. Αυτή είναι η πάγια πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και αυτήν την πολιτική θα εφαρμόσει πολύ σύντομα» κατέληγε η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ