Μαρέβα Μητσοτάκη: Όλοι έχουν καταλάβει ότι ο πραγματικός στόχος των επιθέσεων δεν είμαι εγώ, αλλά ο σύζυγός μου

Μαρέβα Μητσοτάκη: Όσοι με διαβάλουν είναι προφανές ότι επιδιώκουν να τους απαντήσω στη γλώσσα τους
Ενημερώθηκε: 17/05/18 - 18:37

Για τις συστηματικές επιθέσεις που δέχεται από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, μίλησε η Μαρέβα Μητσοτάκη σε συνέντευξή της.

Η σύζυγός του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε αναλυτικά για το πώς εμπνεύστηκε την εταιρεία της, την μόδα, το καλό γούστο και την Αθήνα, αλλά ήταν αναμενόμενο ότι δεν θα άφηνε αναπάντητες τις ερωτήσεις της Athens Voice για τις επιθέσεις που δέχεται, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων ότι όλοι έχουν καταλάβει πως ο πραγματικός στόχος των επιθέσεων δεν είναι εκείνη αλλά ο σύζυγός της Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε μέρος της συνέντευξης: 

Προφανώς δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο ότι έχω γίνει στόχος μιας συστηματικά κακόβουλης κριτικής. Και χρησιμοποιώ εν γνώση μου αυτόν τον πολύ επιεική χαρακτηρισμό, καθώς όσοι με διαβάλουν είναι προφανές ότι επιδιώκουν να τους απαντήσω στη γλώσσα τους. Δεν θα το κάνω, όμως, γιατί εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία έχω προσφύγει για όλες τις συκοφαντίες σε βάρος μου. Άλλωστε πιστεύω ότι όλοι οι πολίτες έχουν καταλάβει πια ότι ο πραγματικός στόχος των επιθέσεων αυτών δεν είμαι εγώ, αλλά ο σύζυγός μου.Θέλω, όμως, με την αφορμή που μου δίνετε, να κάνω ένα γενικότερο σχόλιο. Τα δημοσιεύματα αυτά δείχνουν έμμεσα και το πώς εξακολουθούν να αντιλαμβάνονται κάποιοι το ρόλο της γυναίκας σήμερα στη χώρα μας. Αλλά και το πόσο εχθρεύονται τελικά –συνειδητά ή ασυνείδητα– την επιχειρηματικότητα. Εξακολουθεί να τους ηχεί εντελώς ξένο μια Ελληνίδα να επιδιώκει την επαγγελματική της αυτονομία, πόσο μάλλον να δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό με μια δική της επιχείρηση.

Και έρχομαι έτσι στο δεύτερο σκέλος του ερωτήματός σας. Η Ελληνίδα σηκώνει ένα τεράστιο βάρος. Η θέση της γυναίκας στην Ελλάδα δεν είναι δυστυχώς αυτή που θα έπρεπε. Μπορεί σε θεσμικό επίπεδο η ισότητα των δύο φύλων να έχει κατοχυρωθεί, αλλά πολλά μένουν να γίνουν ώστε να εμπεδωθεί ότι η γυναίκα μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά με τους άνδρες. Χρειάζεται να κάνουμε πολλά ακόμη βήματα ώστε να σπάσουμε και στην Ελλάδα τη λεγόμενη «γυάλινη οροφή». Αυτό το αόρατο σημείο, δηλαδή, που ακόμη και σήμερα προσδιορίζεται ασυνείδητα ως το ανώτατο όριο στο οποίο μπορεί να φτάσει μια γυναίκα απλά και μόνο λόγω του φύλου της».