Νέα δήλωση Σημίτη με αφορμή όσα του καταμαρτυρεί ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών Βαγγέλης Βασιλάκος

 
Νέα δήλωση Σημίτη με αφορμή όσα του καταμαρτυρεί ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών Βαγγέλης Βασιλάκος

Ενημερώθηκε: 28/11/18 - 12:37

Νέα δήλωση έκανε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης με αφορμή όσα είπε ο πρώην διευθυντή Εξοπλισμών Βαγγέλη Βασιλάκου για την υπόθεση C41. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκο, ο Κ. Σημίτης «για τις παράνομες πληρωμές της σύμβασης C4I από τον Χριστοφοράκο»

Αναφέρει ο κ. Σημίτης στη δήλωσή του: «Είναι επικίνδυνο για τη χώρα ο δημόσιος βίος να σύρεται στο βούρκο της συκοφαντίας και της λασπολογίας ενώ η κρίση είναι ακόμα παρούσα. Οι σκοπιμότητες της προεκλογικής περιόδου δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε περιπέτειες ανάλογες με αυτές που ζήσαμε και πληρώσαμε το 2015. Χρέος των κυβερνώντων είναι να παράγουν πολιτική για το μέλλον και όχι λάσπη για το παρελθόν. Όπως έχω δηλώσει, προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου δεν με αγγίζουν».

Στην κατάθεση που έδωσε στις 5 Νοεμβρίου 2018 σε ειδικό εφέτη ανακριτή ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών Βαγγέλης Βασιλάκος, χωρίς να προσκομίσει το παραμικρό για να στοιχειοθετήσει τις απόψεις του, υποστήριξε: «Ο κ. Σημίτης γνώριζε, όπως και όλοι οι κατοπινοί πρωθυπουργοί γνώριζαν και γνωρίζουν για τη διαφθορά που επικρατεί στους εξοπλισμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ακόμη και σήμερα».

Ισχυρίστηκε επίσης ο κ. Βασιλάκος, διευθυντής Εξοπλισμών από το 2006 μέχρι το 2010: «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο κ. Σημίτης έχει δωροδοκηθεί για την προμήθεια του C4I, αλλά θεωρώ αδύνατον να μην έχει ενημερωθεί για τις παράνομες πληρωμές της σύμβασης C4I από τον Χριστοφοράκο».

Σε κατάθεση που έδωσε πριν από 20 ημέρες ο Βαγγέλης Βασιλάκος πρόσθεσε: «Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο κ. Σημίτης γνώριζε και γνωρίζει για παράνομες πληρωμές στην προμήθεια του C4I, ιδίως προς τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παπαντωνίου».