Νέα πρόκληση Κιλιτσντάρογλου: Το 2019 θα έρθω να πάρω τα νησιά του Αιγαίου

Προκαλεί ξανά ο Κιλιτσντάρογλου για τα νησιά του Αιγαίου- Χθες έλεγε ότι όταν γίνει κυβέρνηση το CHP, "οι Έλληνες φύγουν όπως ήρθαν" και σήμερα δηλώνει ότι θα έρθει να τα πάρει
Ενημερώθηκε: 23/12/17 - 16:45

Προκαλεί ξανά ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης και προέδρου του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, όσο αφορά στα νησιά του Αιγαίου βάζοντας «φωτιά» με τις πρόσφατες δηλώσεις του.

Με την Τουρκία να μη σταματά την προκλητική στάση και τη... σκυτάλη να παίρνει αυτή τη φορά ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε κλειστή ενημέρωση δημοσιογράφων επεσήμανε πως «είναι γνωστό ότι η Ελλάδα κατέλαβε τα νησιά με 5.000 στρατιώτες της, σε 13 διαφορετικές περιοχές. Όταν γίνει κυβέρνηση το CHP θα φύγουν όπως ήρθαν».

Ερντογάν: Θρασύς... ο ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Είναι φανερό, λοιπόν, πως ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του CHP, δεν έμεινε μόνο στις δημόσιες δηλώσεις, αλλά συνεχίζει τη ρητορική... μίσους και σε ιδιωτικές συγκεντρώσεις, όπως μαρτυρά και ο ξένος Τύπος, όπως οι φιλο-ερντογανικές εφημερίδες Milliyet και Hürriyet.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του CHP, Μουσταφά Μπαλμπάι, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Καταθέσαμε επίκαιρες ερωτήσεις. Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν είπε τίποτα και ρωτήσαμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μας διαβίβασε επίσημη απάντηση σύμφωνα με την οποία το ζήτημα της κατάληψης στα νησιά δεν είναι δική του ευθύνη».

«Βόμβα» Τσαβούσογλου: Mιλά ανοιχτά για... πόλεμο για τα νησιά του Αιγαίου!

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας απάντησε στον αρχηγό μας που έθεσε το ζήτημα στην ατζέντα, με τρόπο που ξεπέρασε τα όριά του και λέγοντας: «Μολών Λαβέ». Η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας μου απάντησε "Έλα και πάρ’ τα (μολών λαβέ)". Θα έρθω το 2019 και θα πάρω όλα αυτά τα νησιά. Γιατί το λέω, ξέρετε; Αυτά τα έλεγαν μία περίοδο και για την Κύπρο. Και ο Ετζεβίτ τι έκανε; Πήγε και την πήρε».

Τέλος ο Κιλιτσντάρογλου επέκρινε σκληρά και τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν: «Από το φόβο του ούτε μια απάντηση δεν μπορεί να δώσει. Πού είναι ότι είσαι ηγέτης του κόσμου;».

Δείτε το βίντεο: