Νέες προκλητικές δηλώσεις Αναστασιάδη: Η τουρκική εισβολή έχει ξεχαστεί

Μετά τα όσα είπε για το Σκοπιανό, ο πρόεδρος Αναστασιάδης υποβαθμίζει την τουρκική εισβολή στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 24/01/18 - 18:04

Μετά την φράση του σε συνέντευξη ότι  “δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται (τα Σκόπια) και Βόρεια Ελλάδα”,  ο πρόεδρος Αναστασιάδης, έκανε και μια νέα δήλωση που θα συζητηθεί εντόνως.

Ν. Αναστασιάδης για Σκοπιανό: Το όνομα δεν έχει καμία σημασία, καθώς δεν θα χάσει ο ελληνισμός την ταυτότητά του

 

"Το όνομα (των Σκοπίων) δεν έχει σημασία. Δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα", είπε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και έσπευσε να το...μαζέψει στη συνέχεια, λέγοντας ότι "εξέφρασα μια εκτίμηση που αποσκοπούσε να αναδείξει τις προοπτικές που θα δημιουργηθούν από την επίλυση του εν λόγω θέματος".Όμως πάνω που πήγε να εκτονωθεί το όλο θέμα, μια νέα του δήλωση, αυτή την φορά για την Κύπρο, προκαλεί αντιδράσεις. 

Πώς προσπάθησε να δικαιολογήσει την απαράδεκτη δήλωσή του για το Σκοπιανό ο Ν. Αναστασιάδης

Μιλώντας για το Κυπριακό στο  Ράδιο Πρώτο, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι στις διεθνείς διεργασίες για τη λύση του Κυπριακού «δεν έχει σημασία αν γίνεται αναφορά στην εισβολή και κατοχή», καθώς «η εισβολή έχει ξεχαστεί εδώ και χρόνια και μιλάμε για λύση του Κυπριακού προβλήματος».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι ποτέ κατά τις διαπραγματεύσεις δεν παραγνωρίστηκε πως πρόκειται «περί παρανόμου επεμβάσεως της Τουρκίας».

Δείτε το βίντεο: