Νίκος Νικολόπουλος: «Μας είπε η Γενική  Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης ότι το σκάνδαλο  του ΚΕΕΛΠΝΟ ξεπερνά τα 230 εκ. ευρώ»

 
Επίσκεψη κλιμακίου της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία στην κ. Μαρία Παπασπύρου με τη συμμετοχή του Νίκου Νικολόπουλου

Ενημερώθηκε: 25/04/18 - 17:27

Εξερχόμενος από το γραφείο της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης κ. Μαρίας Παπασπύρου, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, προέβη στην κατωτέρω εκτενή και αποκαλυπτική δήλωση:

σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ

«Συμμετείχα στο κλιμάκιο της Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία που επισκέφτηκε την Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κ. Μαρία Παπασπύρου και νιώθω ικανοποιημένος, τόσο για την ενημέρωση που μας παρείχε, όσο και για την πορεία των ενεργειών της Επιθεώρησης, που θεωρώ βέβαιο, ότι θα συντείνουν στην απόδοση ευθυνών για τα μεγάλα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας.
Καταρχάς, θέλω να επισημάνω το γεγονός ότι η κ. Επιθεωρήτρια εξήρε το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής, λέγοντας ότι διευκόλυναν τα στοιχεία που προσκομίσαμε σε μεγάλο βαθμό το έργο της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης.
Ακολούθως, οφείλω να συγχαρώ την κ. Μ. Παπασπύρου και τα κλιμάκιο της γιατί κάτω από αντίξοες συνθήκες έκαναν σπουδαί, πράγματι, δουλειά. Όλοι τους…ξέχασαν ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι και εργάστηκαν ενσυνείδητα ακόμα και πέρα από κάθε όριο ανθρώπινης αντοχής. Αξίζει να αναφερθεί, όπως μας είπε, ότι το αριθμεί 300.000 σελίδες! Από αυτές μόνο α τις 23 προσλήψεις, οι σελίδες ανέρχονται σε 2500!

Στα χέρια της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς στις 3 Μαϊου το πόρισμα 

Μια ακόμη ικανοποίηση μας προήλθε από την ενημέρωση, που είχαμε για την πρόοδο της πολύκροτης υπόθεσης. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ. Παπασπύρου, ζήτησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη, να έχει μέχρι τις 3 Μαΐου το πόρισμα της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης -κάτι που πρόκειται να συμβεί, όπως μας διαβεβαίωσε η κ. Παπασπύρου- και ενώ ήδη βρίσκεται στα χέρια της κ. Τουλουπάκη το πρώτο πόρισμα.

Από όσα προανέφερα, γίνεται αντιληπτό ότι οι ρυθμοί είναι άκρως ικανοποιητικοί και σύντομα οι εξελίξεις θα είναι «καταιγιστικές», όπως άφησε να εννοηθεί και η κ. Παπασπύρου. Οφείλω, στο σημείο αυτό, να εξάρω τον επαγγελματισμό όλων στην αξιοποίηση ή ανεύρεση στοιχείων που «δένουν» όλες τις πτυχές του σκανδάλου. Για παράδειγμα, με την συμβολή της τεχνολογίας, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά «ίχνη» και ας είχαν φροντίσει κάποιοι εμπλεκόμενοι να τα εξαφανίσουν !

Εντοπίστηκαν...εξαφανίστηκαν...ίχνη και πολλά εικονικά τιμολόγια

Όλα αυτά δε, συνοδεύονται από εκθέσεις εγκληματολόγων, που πιστοποιούν πότε και ποια στοιχεία καταβλήθηκε προσπάθεια να εξαφανιστούν. Μέσα στο «ποτάμι» των αποκαλύψεων κυριαρχεί η ύπαρξη πολλών εικονικών τιμολογίων, ενώ έχει διακριβωθεί και διασταυρωθεί η ροή του «αμαρτωλού» χρήματος του ΚΕΕΛΠΝΟ σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τους προηγούμενους μήνες έγινε πολύ κουβέντα για το ύψος της σπατάλης. Αυτή την φορά μείναμε εμβρόντητοι μόλις ακούσαμε από τα «επίσημα χείλη» της κ. Παπασπύρου, ότι είναι βέβαιο πως πρόκειται για ένα «πανάκριβο» σκάνδαλο που υπερβαίνει τα 230 εκ ευρώ!

Οφείλω στο σημείο αυτό να επαινέσω τους 10 υπαλλήλους του Συντονιστικού Οργάνου Ελέγχου, που λειτούργησε για πρώτη φορά, αν και έχει ψηφιστεί η σύσταση του το …1997!

Η συμβολή του στους ελέγχους ήταν καθοριστική και το γεγονός αυτό πιστοποιείται από τα αποτελέσματα, που έχουμε…
Εξάλλου το θετικό στην όλη υπόθεση, είναι ότι οι διαδικασίες για την απονομή Δικαιοσύνης, έχουν προσδιορισμένο χαρακτήρα. Ανέφερα προηγουμένως, ότι το δεύτερο πόρισμα της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης θα βρίσκεται στα χέρια της κ. Τουλουπάκη μέχρι τις 3 Μαΐου.
Θα επακολουθήσουν οι ισχυρισμοί - καταθέσεις των εμπλεκομένων και μετά θα κριθεί αν και σε ποιους θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Θέλω στο σημείο αυτό να επισημάνω την ευθύνη του Εισαγγελέα κ. Δραγάτση. Ελπίζω ότι δεν θα μείνει αναξιοποίητη στα χέρια του η εισαγγελική έκθεση. Υποχρεώνομαι να κάνω αυτή την επισήμανση,. Γιατί παρατηρήθηκε χαρακτηριστική καθυστέρηση στην αντίστοιχη περίπτωση των δανείων των κομμάτων».

Υπόλογος ο εκάστοτε υπουργός για τα ακριβά φάρμακα

Νίκος Νικολόπουλος

Ολοκληρώνοντας τις εντυπώσεις του από την επίσκεψη του κλιμακίου της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας, με την ηγεσία της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης, ο αναφέρθηκε στο νοσοκομείο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» και στο πόρισμα για τα φάρμακα της περιόδου 2006-2011, υπογραμμίζοντας:

«Προβλέπονται εξελίξεις για την μεταβίβαση του «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» στην Τράπεζα Πειραιώς και εγείρονται ευθύνες, που ήδη αναζητούνται . Ένα κοινωφελές ίδρυμα που απαγορεύεται να δανειοδοτείται και να επιτρέπει προσημειώσεις, αν μη τι άλλο, επιτρέπει να εγείρονται πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που έπεσε στην «αγκαλιά» της Τράπεζας.

Τέλος, πληροφορηθήκαμε από την κ. Παπασπύρου ότι βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης η σύνταξη του πορίσματος για την πολιτική του φαρμάκου την περίοδο 2006-2011. Εν προκειμένω η Γενική Επιθεωρήτρια ήταν κατηγορηματική, καθώς είπε ότι την ευθύνη της έκθεσης τιμολόγησης και της υπογραφής του δελτίου τιμών φαρμάκων, είχε ο εκάστοτε Υπουργός Εμπορίου και Ανάπτυξης! Σύντομα θα ακολουθήσει και το πόρισμα για την επόμενη περίοδο 2012-2016. Χωρίς πολλά λόγια, αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει η ρητή τοποθέτηση της κ. Παπασπύρου, πως την ευθύνη της εκτίναξης των τιμών, σε κάποιες περιπτώσεις, είχαν οι διατελέσαντες Υπουργοί»!