Ο Νίκος Αλιβιζάτος για τον Προκοπή Παυλόπουλο: Άψογος ο Πρόεδρος!

Ο Νίκος Αλιβιζάτος για τον Προκοπή Παυλόπουλο: Άψογος ο Πρόεδρος!
Ενημερώθηκε: 15/06/18 - 15:13

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην πρωτοφανή επίθεση του Αντώνη Σαμαρά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, μιλώντας σήμερα στον Real FM και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη είπε ότι «μου έκανε τρομερή εντύπωση η δήλωση Σαμαρά χτες, λες και δεν είχε καμία εμπειρία για το που βρίσκεται το πολίτευμά μας σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και εάν έκανε αυτά που περίπου, τα είπε εάν θέλετε πολύ πιο προσεκτικά από τον κύριο Σαμαρά, ο κύριος Μητσοτάκης, πάλι έχω την εντύπωση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν εκτός Συντάγματος, έτσι τουλάχιστον, όπως εφαρμόζεται στην Ελλάδα».

Τόνισε δε ακόμα ότι από αυτή την άποψη η διαδικασία που ακολουθείται είναι άψογη.

Ο κ. Αλιβιζάτος απάντησε και στο ερώτημα εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει με βάση το Σύνταγμα κάποια προνόμια ή κάποια δυνατότητα παρέμβασης στην κοινοβουλευτική διαδικασία και εάν μπορεί να προκαλέσει συνεδρίαση της Βουλής, ζητώντας να συζητηθεί κάποιο θέμα, με αφορμή το σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο αρχηγός της ΝΔ για το Σκοπιανό ζήτημα.

Ο κ. Αλιβιζάτος ήταν κάθετος σ’ αυτό απαντώντας κατηγορηματικά  «οχι». 

«Η απάντηση» συνέχισε ο έγκριτος καθηγητης «έχει δοθεί σε ανύποπτο χρόνο, όχι τόσο παλιά, πριν από δύο τρεις εβδομάδες στην Ιταλία, όταν ο κύριος Ματαρέλα έκανε αυτά που έκανε. Νομίζω οι πάντες συμφώνησαν στην Ελλάδα ότι παρά το ότι οι διατάξεις μοιάζουν στην Ιταλία, ο δικός μας Πρόεδρος δεν έχει τη δυνατότητα να συμπεριφερθεί κατά τρόπο ανάλογο γιατί οι διατάξεις αυτές όλα αυτά τα χρόνια ερμηνεύονται στην Ελλάδα πάντοτε με τον φόβο της επανάληψης Ιουλιανών, για να μην πούμε του 1915».

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Αλιβιζάτου: