Ο Σταμάτης Μαλέλης νέος γραμματέας Επικοινωνίας στο Κίνημα Αλλαγής

Ο Σταμάτης Μαλέλης νέος γραμματέας Επικοινωνίας στο Κίνημα Αλλαγής
Ενημερώθηκε: 10/07/18 - 03:35

Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Σταμάτης Μαλέλης, στη θέση του Δημήτρη Τσιόδρα ο οποίος αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ μαζί με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Αυτό ανακοινώθηκε από την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Ο Σταμάτης Μαλέλης σπούδασε στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και την Ανωτέρα Σχολή Στελεχών Επιχειρήσεων. Το 1991 μετεκπαιδεύτηκε στο CNN, στην Ατλάντα (Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής) με υποτροφία του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. Έχει σπουδάσει «Ελληνικό Πολιτισμό» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.).

Έχει εργαστεί στις εφημερίδες Καθημερινή, Ελεύθερο Τύπο, Κυρ. Ελευθεροτυπία, Πρώτο Θέμα, Απογευματινή και Παρασκευή +13, ενώ ως φοιτητής υπήρξε αρθρογράφος στα περιοδικά Αγωνιστής και Φοιτητής.

Μεταξύ 1982 και 1988 εργάστηκε ως Αρχισυντάκτης στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ).  Από το 1988 έως και το 1991 ήταν Διευθυντής Σύνταξης στον ραδιοφωνικό και τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και από το 1991 έως και το 1993 υπήρξε Διευ­θυντής Σύνταξης στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Μεταξύ 1993 και 2002 εργάστηκε ως Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων, Ενημέρωσης και Ενημερωτικών Εκπομπών στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ και ALPHA.

Από το 2002 έως το καλοκαίρι του 2013 υπήρξε Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. Το 2009 ίδρυσε τη New Media Studies, την πρώτη σχολή Δημοσιο­γραφίας για την Τηλεόραση και τα Digital Media. Είναι ο εμπνευστής της πρώτης ολοκληρωμένης πλατφόρμας επικοινωνίας για την κατάθλιψη (kontasou.com), καθώς και του «Ψυχολογικού Συμβουλευτικού Αθηνών»

Τελευταία του επιτελική θέση ήταν η Γενική Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ομίλου ΣΚΑΪ.