«Πόλεμος» σε όλα τα μέτωπα για το άσυλο του Τούρκου αξιωματικού

«Πόλεμος» σε όλα τα μέτωπα για το άσυλο του Τούρκου αξιωματικού
Ενημερώθηκε: 31/12/17 - 03:44

«Πόλεμο» σε όλα τα μέτωπα άνοιξε η κυβέρνηση μετά την κίνηση της να ζητήσει την άρση της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών για τον πρώτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Η κυβέρνηση διαφωνεί με την απόφαση της Δικαιοσύνης να εγκρίνει την αίτηση ασύλου του Τούρκου αξιωματικού και ζητά την ακύρωση της απόφασης αυτής.

Την ίδια ώρα εντός συνόρων η κυβέρνηση δέχεται βολές για την απόφαση της να ζητήσει την αναίρεση της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών.

Σφοδρή επίθεση από την Τουρκία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αγκυρας, σε μια οργίλη ανακοίνωση προειδοποίησε για επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προστατεύει πραξικοπηματίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τατσόπουλος: Έξαλλος με την κυβέρνηση «Εθνική ντροπή...»

«Η Ελλάδα, που χορήγησε το δικαίωμα ασύλου σε έναν από τους οχτώ πραξικοπηματίες στο coup d'etat της 15ης Ιουλίου, για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και εναγκαλίζεται πραξικοπηματίες με αυτή την απόφαση» τονίζει η Αγκυρα.

«Αυτή η απόφαση, που θεωρούμε ότι έχει πολιτικά κίνητρα, αναμφισβήτητα θα έχει αναμφίβολα επιπτώσεις στις διμερείς μας σχέσεις με την Ελλάδα και στις κοινές περιφερειακές συνέργειες» καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Οργή στην Τουρκία: «Σεισμός» στις σχέσεις Άγκυρας - Αθήνας για το άσυλο

Η κυβέρνηση κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασης

Λίγο αργότερα, το μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης παροχής ασύλου στον έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου: «Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Βολές ΝΔ κατά κυβέρνησης για το αίτημα άρσης ασύλου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τι απαντά ο Τζανακόπουλος στην ΝΔ για το αίτημα άρσης ασύλου που έκανε η κυβέρνηση 

Κυβερνητικές πηγές πάντως διευκρίνιζαν ότι η αίτηση αναίρεσης της απόφασης είχε κατατεθεί από το μεσημέρι, πριν δηλαδή την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.