Πρ. Παυλόπουλος για την Προεδρική Φρουρά: «Είστε διαχρονική συνέχεια της παράδοσης»

Πρ. Παυλόπουλος για την Προεδρική Φρουρά: «Είστε διαχρονική συνέχεια της παράδοσης»
Ενημερώθηκε: 01/01/18 - 14:37

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας απευθύνθηκε στους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς και τόνισε τη σημασία τους και τη δράση τους.

«Επέλεξα φέτος να ξεκινήσουμε από εδώ τις δραστηριότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, και η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία. Γνωρίζετε πολύ καλά την αποστολή σας και έχω τονίσει πολλές φορές: Είστε διαχρονική συνέχεια, όχι μόνο των Ενόπλων Δυνάμεων του τόπου, αλλά της παράδοσης του λαού μας και του έθνους μας», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον χαιρετισμό του στην κοπή της πίτας της Προεδρικής Φρουράς.

Οι ευχές του Προκόπη Παυλόπουλου σε στρατιωτικά φυλάκια και ποντοπόρα πλοία

«Εκπροσωπείτε αυτό το κομμάτι της ιστορίας που αποδεικνύει, πρώτον, πόσο βαθιές είναι οι ρίζες μας, και δεύτερον πόσο αποφασισμένοι είμαστε να υπερασπιστούμε τον τόπο μας και βεβαίως όλα εκείνα που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας» προσέθεσε. Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε, επίσης, «την ευαρέσκεια αλλά την ευγνωμοσύνη όλων μας γιατί αυτή την παράδοση την μεταφέρετε σε όλα τα πέρατα της οικουμένης».

Πρ. Παυλόπουλος: «Δεν υπερτιμούμε τις δυνάμεις μας, ούτε πρόκειται να τις υποτιμήσουμε»

«Ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο δείχνετε ποια είναι η Ελλάδα, ποιος είναι ο πολιτισμός της και ταυτοχρόνως δείχνετε πια τι σημαίνει και Ευρώπη σε όλο τον κόσμο εκτός των συνόρων της ΕΕ» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα το απέδειξε ήδη και όπως φάνηκε και πολύ περισσότερο θα φανεί τη χρονιά αυτή, ότι η Ελλάδα όχι απλώς και μόνο είναι κομμάτι αναπόσπαστο της ΕΕ, αλλά είναι και μια από τις εγγυήσεις, στο μέτρο που της αναλογεί, γι΄ αυτό που πρέπει να χτίσουμε για την Ευρώπη, την Ευρώπη που το μεγαλύτερο κομμάτι του πολιτισμού της κατάγεται από τούτο τον τόπο, από τις παραδόσεις αυτού του τόπου».