Προκλητική απάντηση Σημίτη: Τα προβλήματα της χώρας και δεν λύνονται με τη σκανδαλολογία!

 
Προκλητική απάντηση Σημίτη: Τα προβλήματα της χώρας και δεν λύνονται με τη σκανδαλολογία!

Ενημερώθηκε: 05/11/18 - 15:54

Κουβέντα για την «ταμπακιέρα» από τον κ. Σημίτη. Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις από την υπόθεση Παπαντωνίου για τις μίζες στα εξοπλιστικά, την επιστολή «φωτιά» του Γεράσιμου Αρσένη που «καίει» τον κ. Σημίτη και τις καταγγελίες Κατσανέβα για τον πρώην πρωθυπουργό, όλοι περίμεναν από τον κ. Σημίτη να μίλησει επιτέλους για την διαφθορά που υπήρχε στην «αυλή» του.

κ. Σημίτης

Ο όμως προτίμησε για μια ακόμη φορά μην πει το παραμικρό για τους υπουργούς και τα στελέχη του που το ένα μετά το άλλο οδηγούνται στην φυλακή ή καταδικάζονται για σκάνδαλα και διαφθορά.

Το δριμύ «κατηγορώ» του Γεράσιμου Αρσένη: Η επιστολή που «καίει» τον Σημίτη

Αντίθετα προτίμησε να κατηγορήσει την κυβέρνηση λέγοντας ότι θέλει «να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα σκανδαλολογίας και λάσπης».

Μέσω της στήλη του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο πρώην πρωθυπουργός λέει ότι «ξέρω γιατί το κάνουν, αλλά τα προβλήματα της χώρας δεν λύνονται με τη σκανδαλολογία».

«Είναι εμφανές», σημειώνει ο κ. Σημίτης, ότι «από διάφορες πλευρές επιχειρείται να ανοίξει ένα άλλο πεδίο συζήτησης, το οποίο θα διευκολύνει την κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα σκανδαλολογίας και λάσπης. Τα προβλήματα της χώρας είναι τέτοια και τόσο σοβαρά που δεν επιτρέπουν αποπροσανατολισμούς και παραδοξότητες. Τους καταλαβαίνω γιατί το κάνουν και τι σκοπούς επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν, αλλά προσωπικά δεν πρόκειται να συμμετάσχω στην προσπάθεια ούτε να συνεισφέρω απαντώντας τους. Επαναλαμβάνω: Άλλα είναι τα προβλήματα της χώρας και δεν λύνονται με τη σκανδαλολογία»

Κατσανέβας: Σε άλλη χώρα ο κ. Σημίτης θα είχε παραπεμφθεί σε Ειδικό Δικαστήριο

Πάντως το γεγονός ότι ο κ. Σημίτης δεν βγήκε ποτέ να μιλήσει για τους διεφθαρμένους υπουργούς του και προτίμησε να έχει απλώς ρόλο παρατηρητή σε όσα αυτοί επιδίδονταν κατά τη διάρκεια της θητείας τους, λες και άλλος ήταν πρωθυπουργός την περίοδο εκείνη ενισχύει την άποψη εκείνων, που υποστηρίζουν, ότι πρόκειται για «ένοχη σιωπή», τουλάχιστόν για τις πολιτικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού.

Το άνοιγμα λογαριασμών από εξοπλιστικά και χρηματιστήριο τρομάζει τα “ορφανά” του Κ. Σημίτη