Σε κρίση το Ποτάμι - Κινδυνεύει να χάσει το χαρακτηρισμό του κόμματος στη Βουλή

Σε κρίση το Ποτάμι - Κινδυνεύει να χάσει το χαρακτηρισμό του κόμματος στη Βουλή
Ενημερώθηκε: 19/07/18 - 12:36

Σε περιδίνηση έχει εισέλθει το Ποτάμι με αφορμή τις τοποθετήσεις του Γρηγόρη Ψαριανού, οι οποίες προκάλεσαν τόσο την οργή του Σταύρου Θεοδωράκη όσο και βουλευτών του κόμματος.

«Μέχρι τις εκλογές τη μάχη θα την δίνω από το Ποτάμι, δεν έχω αποχωρήσει και δεν θα αποχωρήσω, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στο Ποτάμι και ο Σταύρος και οι υπόλοιποι, αν υπάρχουν συμφωνίες κάποιων με τον ΣΥΡΙΖΑ και αν διατηρούμε την πίστη μας σε αυτό που ξεκινήσαμε να κάνουμε, έναν ανεξάρτητο μεσαίο μεταρρυθμιστικό χώρο», τόνισε ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, μια ημέρα μετά την ανάρτησή του στο Twitter που προκάλεσε δυσφορία στο Ποτάμι.

Αναφερόμενος στη στάση που θα πρέπει να κρατήσει το Ποτάμι μετεκλογικά ο κ. Ψαριανός είπε: «Θα ήθελα να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την επόμενη κυβέρνηση του Μητσοτάκη; Πρώτο κόμμα αυτός θα είναι, απ' ό,τι λέγεται. Αν δεν είναι ο Μητσοτάκης και είναι ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή κάποιος άλλος ή αν ξαναείναι ο ΣΥΡΙΖΑ να πούμε ότι θα στηρίξουμε κυβέρνηση του πρώτου κόμματος γιατί άλλη κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει με το εκλογικό σύστημα. Κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα δεν γίνεται. Να πούμε από τώρα ότι θα στηρίξουμε κυβέρνηση του πρώτου κόμματος αρκεί να αποδεχτεί να ενσωματώσει πέντε από τις είκοσι προτάσεις μας».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν ήδη κάποιες συμφωνίες βουλευτών του Ποταμιού με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «υπάρχουν δυο βουλευτές του Ποταμιού που έχουν συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορώ να πω ονόματα, δεν θέλω να "δώσω" κανέναν, αλλά είναι γεγονός».

Όπως είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός, «έξι είμαστε στο Ποτάμι και δυο Ευρωβουλευτές, οκτώ. Ο Δανέλλης το έχει πει ξεκάθαρα, αν φύγουν οι ΑΝΕΛ, πρέπει να βάλουμε πλάτη. Εγώ με αυτό διαφωνώ κάθετα».  

Η απάντηση του Στ. θεοδωράκη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος άφησε πρόσφατα να εννοηθεί, από την Κρήτη, ότι σκοπεύει στην αυτόνομη πορεία και οργανώνει το Ποτάμι για τις προσεχείς ευρωεκλογές, απάντησε με οργισμένα tweets στα πυρά του Γρηγόρη Ψαριανού:

Σταύρος Θεοδωράκης

Θα πάψει να είναι κόμμα στη Βουλή

Αυτό που προβληματίζει άμεσα τον Σταύρο Θεοδωράκη είναι ότι το Ποτάμι απέμεινε με πέντε  βουλευτές, οι οποίοι δεν είναι βέβαι αν θα είναι και αύριο.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος κατηγορεί τον Σταύρο Θεοδωράκη ότι λοξοκοιτάει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, και ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στο Συνέδριο του Ποταμιού τον ερχόμενο Οκτώβριο, άφησε να διαφανεί ότι στις προθέσεις του είναι να μετακινηθεί «προς την κατεύθυνση που κοιτάζει και η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν απομείνει», όπως έγραψε, δηλαδή τη ΝΔ.

Η αποχώρησή του από το Ποτάμι θα κρίνει και το άμεσο μέλλον του κόμματος, αφού για την ύπαρξη κόμματος στη Βουλή απαιτούνται πέντε βουλευτές, τουλάχιστον. Αν αποχωρήσει ο Γρηγόρης Ψαριανός ή ανεξαρτητοποιηθεί και ο Γιώργος Αμυράς, ο οποίος προέρχεται από τη ΝΔ και ήταν υποψήφιος βουλευτής της, τότε το Ποτάμι δεν θα είναι πλέον κόμμα και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν θα μπορεί να παίρνει τον λόγο στη βουλή ως αρχηγός κόμματος, ούτε να λαμβάνει την κομματική επιχορήγηση, η οποία θα ήταν χρήσιμη ενόψει εκλογών τον προσεχή Μάιο 2019.

 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ