Σκάνδαλο Novartis: Σπυράκη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν χωρίς να βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας

 
Μαρία Σπυράκη: Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει μία τέτοια εξέλιξη

Ενημερώθηκε: 20/02/18 - 20:35

Σκάνδαλο Novartis: Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης με αφορμή την υπόθεση της Novartis.

Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κυρία Μαρία Σπυράκη

Δικονομικά άκυρη, εκτός από σαθρή, χαρακτηρίζει την επιχείρηση σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων που έχει σχεδιάσει η Κυβέρνηση η σε δήλωσή της.

Η δήλωση της κας Σπυράκη:

«Οι περίφημοι προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν ανώνυμα χωρίς να βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας. Ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενέκρινε καθεστώς προστασίας μαρτύρων στις 9 Φεβρουαρίου ενώ η δικογραφία είχε ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή από τις 5 Φεβρουαρίου. Η πράξη του αυτή είναι προδήλως άκυρη. Δεν είχε πλέον καμία αρμοδιότητα να το κάνει» υπογράμμισε η κ. Σπυράκη.

«Η προφανής παρέμβαση κυβερνητικών στελεχών στην εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης της Novartis, οι πράξεις και οι παραλείψεις ορισμένων δικαστικών λειτουργών, αλλά και οι ωμές παρεμβάσεις της πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου και νυν συμβούλου του Πρωθυπουργού κυρίας Βασιλικής Θάνου αυξάνουν τον κίνδυνο η Ελλάδα να μετεξελιχθεί σε Πολωνία. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει μία τέτοια εξέλιξη και θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει ώστε να διαφυλαχθεί η διάκριση των εξουσιών και να προστατευθεί το Κράτος δικαίου» κατέληξε η κ. Σπυράκη.