Συμβολική, με μηνύματα στο εσωτερικό και εξωτερικό η επίσκεψη Καραμανλή στην Θράκη

Συμβολική, με μηνύματα στο εσωτερικό και εξωτερικό η επίσκεψη Καραμανλή στην Θράκη
Ενημερώθηκε: 05/05/18 - 17:08

Στη Ροδόπη βρίσκεται σήμερα ο Κώστας Καραμανλής, ενώ αύριο θα μεταβεί στην Ξάνθη.

Ο Εβρος ήταν ο πρώτος σταθμός της 3ημερης περιοδείας στη Θράκη του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος, σε μια συμβολική κίνηση με ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση στο εσωτερικό και το εξωτερικό, επισκέφτηκε χθες το απόγευμα, το στρατιωτικό φυλάκιο της σιδηροδρομικής γέφυρας Πυθίου, που συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία.

Επίσκεψη Κώστα Καραμανλή στην Θράκη

Ο πρώην πρωθυπουργός ενημερώθηκε από υψηλόβαθμους στρατιωτικούς της 16ης Μεραρχίας Πεζικού πάνω στην σιδηροδρομική γέφυρα που ενώνει την Ελλάδα με την Τουρκία, ενώ έγινε ειδική αναφορά στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στον Έβρο και μάλιστα η περιοχή που ο ίδιος βρισκόταν, αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα σημεία εισόδου όσων μπαίνουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.

 Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Φυλάκιο ΓΕΦΥΡΑ που έχει την ευθύνη του στρατιωτικού ελέγχου της περιοχής, συζήτησε με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες, τους ευχαρίστησε και τους έδωσε συγχαρητήρια για την δύσκολη αποστολή που επιτελούν. 

Επίσκεψη Κώστα Καραμανλή στην Θράκη

Αμέσως μετά πήγε στο Διδυμότειχο και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Παρασκευά Πατσουρίδη, ενώ νωρίτερα βρέθηκε στο δάσος Διαδιάς - Λευκίμης, το οποίο αποτελεί προστατευόμενο βιότοπο, και είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους του φορέα διαχείρισής του. Κατά την παρουσία του στο Διδυμότειχο επισκέφτηκε το Βυζαντινό Μουσείο, ενώ μετέβη και στο Σουφλί.

Ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε ακόμη το χωριό Ισαάκιο, απ’ όπου κατάγεται ο κ. Δημοσχάκης ο οποίος τον συνόδευε.

Επίσκεψη Κώστα Καραμανλή στην Θράκη

Να σημειώσουμε ότι το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Κώστα Καραμανλή για τη Θράκη είναι διαχρονικό, καθώς επί πρωθυπουργίας του εδραιώθηκε η πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας στην περιοχή, κατασκευάστηκαν τα μεγάλα έργα υποδομής της Εγνατίας Οδού και οι κάθετοι άξονές της, ενώ με την πολιτική των αγωγών αναδείχθηκε η Θράκη ως διεθνής ενεργειακός δίαυλος.

Πέραν του εθνικού ενδιαφέροντος η επίσκεψη Καραμανλή στέλνει ακόμη ένα μήνυμα, καθώς είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει και θα ενισχύσει τον εθνικό στόχο της Ν.Δ., ώστε να εκλέξει βουλευτές στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, καθώς σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους στην περιοχή