Συνάντηση του ΠτΔ, Π. Παυλόπουλου με τον Κόου

Συνάντηση του ΠτΔ, Π. Παυλόπουλου με τον Κόου
Ενημερώθηκε: 06/12/18 - 14:55

Στη χώρα μας βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης (5/12) ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόου, προσκεκλημένος του ΣΕΓΑΣ και της ABAF (Ένωση Βαλκανικών Ομοσπονδιών Στίβου), προκειμένου να παραστεί στο ετήσιο Γκαλά για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών της χρονιάς που θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της ελληνικής πρωτεύουσας.

Με την ευκαιρία αυτή ο Βρετανός πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF) ξεναγήθηκε το πρωί στο Παναθηναϊκό στάδιο κι αμέσως μετά έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, τον οποίο ευχαρίστησε για το χρόνο που του διέθεσε.

Ο κ. Κόου το μεσημέρι θα εγκαινιάσει το Μουσείο Βαλκανικών Αγώνων σε αίθουσα του Γυναστηρ;iου Φωκιανός, ενώ το βράδυ θα παραστεί στο Γκαλά της ABAF μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Σβέιν Άρνε Χάνσεν. Η αναχώρησή του από την Αθήνα είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Παρασκευής (7/12).

Προεδρος:Σας υποδέχομαι στην Προεδρία της Δημοκρατίας ως μια εμβληματική προσωπικότητα του παγκόσμιου αθλητισμού και ως Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού. Είμαι βέβαιος ότι με αυτή την διπλή σας ιδιότητα, αλλά και με το ίδιο σας το παράδειγμα, μπορείτε - ιδίως αυτούς τους δύσκολους και ταραγμένους καιρούς – να εμπνεύσετε στους νέους όλου του Κόσμου το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και, εν τέλει, τη νοοτροπία της πραγματικής Αριστείας. Καλωσορίσατε. 

S.COE:  Σας ευχαριστώ πολύ κ. Πρόεδρε για το χρόνο που βρήκατε, με δεδομένο ότι αναπόφευκτα έχετε ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα, και σας είμαι ευγνώμων  για το γεγονός ότι διευκολύνατε τη συνάντησή μας. Είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής που βρίσκομαι εδώ στην Ελλάδα,  στην Αθήνα και μάλιστα για δύο τρείς πολύ σημαντικούς για μένα λόγους.  Καταρχάς,  η αθλητική μου σταδιοδρομία ξεκίνησε εδώ, στην πόλη σας, στο Καραϊσκάκη  το 1975, οπότε στη διάρκεια του Πρωταθλήματος  Νέων πήρα το πρώτο μου  μετάλλιο. Επίσης,  ένας ακόμα λόγος κάνοντας ένα άλμα χρονικό, αρκετά χρόνια αργότερα είμαι πολύ ευτυχής που ξαναβρίσκομαι  εδώ γιατί είχαμε έρθει ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων  του Λονδίνου , είχαμε έρθει και  στο πλαίσιο της λαμπαδηδρομίας  για να πάρουμε τη φλόγα, να τη μεταφέρουμε  στο Λονδίνο και για αυτό το λόγο αισθάνομαι  πολύ έντονη συναισθηματική φόρτιση και δεσμό με τη Χώρα σας. Σας ευχαριστώ επίσης και για την αναφορά σας στη νεολαία, στους νέους, πράγματι είμαστε ιδιαιτέρως ευτυχείς και περήφανοι  και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να προάγουμε τον αθλητισμό επ’ ωφελεία  κυρίως των νέων, επ’ ωφελεία της κοινωνίας , της άμιλλας , της ανάπτυξης και της καλλιέργειας των νέων, αλλά και της ευγένειας . Επίσης προσπαθούμε με κάθε τρόπο  στο ψηλότερο επίπεδο να υπάρχει εκπροσώπηση  των αθλημάτων μας και εν γένει  του αθλητισμού και ευρεία συμμέτοχή  της νεολαίας. Τούτου λεχθέντος  ελπίζουμε ότι λίαν συντόμως θα μπορέσουμε ενδεχομένως να φιλοξενήσουμε ένα ακόμα πρωτάθλημά μας, εδώ στην Χώρα σας, στην Πόλη σας προκειμένου και αυτό να αποτελέσει  πηγή έμπνευσης για τους νέους. Και πάλι σας ευχαριστώ  για την συνάντησή μας