Θ. Πάγκαλος: Δίνει χείρα βοηθείας στην Αλβανία και με περίσσιο θράσος μάθημα υποχωρητικότητας έναντι της Τουρκίας

Θ. Πάγκαλος: Δίνει χείρα βοηθείας στην Αλβανία και με περίσσιο θράσος μάθημα υποχωρητικότητας έναντι της Τουρκίας
Ενημερώθηκε: 01/11/18 - 12:18

Ο κύριος «μαζί τα φάγαμε» (όλο και περισσότερο καταλαβαίνουμε τι εννοούσε, Γιάννος, Ακης, Μαντέλης και λοιποί της κυβέρνησης Σημίτη) σήμερα έσπευσε να προσφέρει χείρα βοηθείας στην Αλβανία για τη δολοφονία του 35χρονου ομογενή Κ. Κατσιφά.

Ο κύριος (ή μάλλον «μεγάλος τραγουδιστής») που παρέδωσε τον Οτσαλάν στην Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του «ευχαριστούμε τους Αμερικάνους» στην περίπτωση των Ιμίων, δίνει εκ νέου μαθήματα υποχωρητικότητας στην τουρκική προκλητικότητα.

Ο περί ου ο λόγος Θ. Πάγκολος θρασύτατα αποδίδει στη χώρα το χαρακτηρισμό της «φαιδρής πορτοκαλιάς», με φαιδρούς πνευματικούς ανθρώπους και δημοσιογράφους. Προφανώς γιατί καθημερινά πολλές φορές βλέπει στον καθρέφτη τον εαυτό του.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του και αναφερόμενος στη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, τάχθηκε υπέρ της άποψης «όποιος κραδαίνει όπλο να πυροβολείται, όπως συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες»:

«Είχε όπλο ή δεν είχε; Εγώ είμαι της άποψης όποιος κραδαίνει όπλο να πυροβολείται από την αστυνομία όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ και τις σκανδιναβικές χώρες» είπε χαρακτηριστικά.

Παρατήρησε, παράλληλα, ότι «αυτός ο ο νέος πήγε να βάλει την Ελληνική σημαία. Μα έχω βρει στο διαδίκτυο φωτογραφίες από τους Βουλιαράτες από 25η Μαρτίου και οι δρόμοι είναι γεμάτοι από ελληνικές σημαίες μέχρι αηδίας».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας τις προκλήσεις των Τούρκων για το Αιγαίο τις χαρακτήρισε «πάγιες» συμπληρώνοντας ότι «απλά εμείς το ξεχνάμε γιατί είμαστε η χώρα της φαιδρής πορτοκαλιάς. Έχουμε φαιδρό πνευματικό κόσμο συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων».

Ερωτηθείς για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα ο Θεόδωρος Πάγκαλος απάντησε «εγώ θα έλεγα να μην τους δοκιμάσουμε γιατί η Τουρκία είναι μια μεγάλη δύναμη, αυτό πρέπει να το παραδεχθούμε, αλλά η ανθρώπινη ζωή δεν έχει ίδια αξία στην Ελλάδα και την Τουρκία. Η Τουρκία είναι μια χώρα του 3ου κόσμου οπου σφάζουν χιλιάδες ανθρώπων χωρίς να τους πει κανείς κάτι».

«Η Ελλάδα πρέπει να απαντά διεθνώς σε διπλωματικό επίπεδο. Όλοι οι χειρισμοί για την Τουρκία θα έπρεπε να αποφασίζονται από ένα εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής» πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος.

Τόνισε, δε, ότι κατά τον ίδιο «δεν είμαστε ισχυρός παίχτης με ασθενή οικονομία. Αυτές είναι απόψεις Ελληναράδων που φωνάζουν πιο δυνατά από άλλους και γι΄ αυτό ακούγονται» προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα δεν αντιμετώπισε ποτέ αποτελεσματικά την Τουρκία χωρίς συμμαχίες από το Βορρά».