Ζάεφ: Δεν υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις, δεν υπάρχει λόγος να συναντηθώ με τον Τσίπρα

Ζάεφ: Δεν υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις, δεν υπάρχει λόγος να συναντηθώ με τον Τσίπρα
Ενημερώθηκε: 16/04/18 - 23:50

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος, σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων, δε βλέπει πρόοδο στις συζητήσεις των υπουργών Εξωτερικών.

Πάντως, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο Σκοπιανός πρωθυπουργός επισήμανε ότι κατά πάσα πιθανότητα το επόμενο διάστημα ο υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ θα συναντήσει τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αλλά και τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στις συζητήσεις με την Αθήνα.

Οσο για τις δηλώσεις που έκανε το σαββατοκύριακο- και οι οποίες προκάλεσαν αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα- ότι η ΠΓΔΜ δεν αποδέχεται ονομασία erga omnes και αλλαγή του συντάγματος, ο Ζάεφ διευκρίνισε ότι πρόκειται για χρόνιες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, που υπήρχαν από την αρχή της διαπραγμάτευσης.

Σημειώνεται ότι το σαββατοκύριακο ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είχε αναφέρει ότι αν υπάρξει συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα αυτό θα σημαίνει πιθανότατα ότι είναι δυνατή η επίτευξη συμβιβαστικής λύσης που θα είναι αποδεκτή από τους πολίτες και των δύο χωρών.