Ανακοινώνονται, στις 12:00 ο ανασχηματισμός

Ανακοινώνονται, στις 12:00, ο ανασχηματισμός
Ενημερώθηκε: 04/08/20 - 09:46

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει στις 12:00, από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα.

Τα ονόματα

Το βάρος πέφτει στη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης, όπου πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αναβάθμιση, πιθανόν στη θέση του αναπληρωτή υπουργού, του κ. Σκυλακάκη, που είναι ήδη ο άτυπος επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής. Οπως γίνεται αντιληπτό, τα βλέμματα στρέφονται στους υφυπουργούς. Πλην της κάλυψης των θέσεων του κ. Θωμά και του κ. Κράνη, αναμένεται νέος υφυπουργός και υπό τον κ. Σκυλακάκη, με το όνομα του κ. Σκάλκου, αρμοδίου για το ΕΣΠΑ, να είναι ένα βασικό σενάριο που υπάρχει στο τραπέζι. Σε θέσεις υφυπουργών πιθανόν να προαχθούν και κάποιοι γενικοί γραμματείς, όπως για παράδειγμα συζητείται για την κ. Σδούκου και την κ. Λοΐζου.

Πιθανή είναι και η ανάληψη υπουργείου του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και επικεφαλής του ΣΟΕ (Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων), Πάνου Τσακλόγλου. 

Παράλληλα αναμένεται και η δημιουργία δομής που θα φέρει τον τίτλο «βιομηχανία», εντός του υπουργείου Ανάπτυξης, με τον σημερινό υφυπουργό κ. Παπαθανάση να είναι ο επικρατέστερος να το αναλάβει. Στο τραπέζι προς αξιοποίηση υπάρχουν και ονόματα βουλευτών.

Ενδεικτικά συζητούνται οι: Σπήλιος Λιβανός, Σταύρος Κελέτσης και Γιάννης Μπούγας που τα πήγε εξαιρετικά ως πρόεδρος της Προανακριτικής. Παράλληλα, συζητείται και η είσοδος κάποιων γυναικών, με τα ονόματα της κ. Κεφάλα από τα Γιάννενα και της κ. Ράπτη εξ Αθηνών να είναι υπό συζήτηση. Από τους πρωτοεμφανιζόμενους, συζητείται ο Γιώργος Κώτσηρας, δικηγόρος στο επάγγελμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ