Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Ενημερώθηκε: 29/06/20 - 17:25

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη για την υπόθεση Novartis, τους διαλόγους που αποκάλυψε η εφημερίδα «Παραπολιτικά», την μαγνητοφωνημένη συζήτηση του Ισραηλινού επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, έδωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στη Δημόσια Τηλέοραση.

Πάνος Καμμένος

Ο πρώην αναπληρωτής Δικαιοσύνης είπε ότι ο είναι σε «δύσκολη θέση» και «δεν πήρε ποτέ τον εισαγγελέα Ζαγοραίο» όπως φέρεται να του είχε ζητηθεί.

Ανέφερε ακόμα ότι θα μπορούσε να μην εμφανιστεί στην Προανακριτική και να καταθέσει με υπόμνημα εγγράφως, ως είχε δικαίωμα και πως καθημερινά έρχονταν νέα έγγραφα, ενώ σημείωσε ότι του δόθηκαν μόλις εννέα ημέρες για να μελετήσει 200.000 σελίδες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ο κ. Παπαγγελόπουλος εκτίμησε ότι το πόρισμα είναι προειλημμένο πριν καν καταθέσει, η εξέλιξη της διαδικασίας συνιστά κατάχρηση εξουσίας, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι και τόνισε ότι αποχώρησε από την Επιτροπή για να μην νομιμοποιήσει παράνομες διαδικασίες.

Ο πρώην αναπληρωτής Δικαιοσύνης έκανε, ακόμα, λόγο για παράνομες καταθέσεις ενώ χαρακτήρισε τη λειτουργία της επιτροπής «κατοχικό δικαστήριο».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος πρόσθεσε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις η αθωότητα του είναι προφανής και ότι ο ίδιος νιώθει δικαιωμένος .

Επέμεινε ότι η υπόθεση Novartis «δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού κράτους, αλλά παγκόσμια», επικαλούμενος πως το πρόστιμο μόνο που επέβαλαν (στις ΗΠΑ), είναι το μεγαλύτερο που επιβλήθηκε μέχρι σήμερα.

Υπεραμύνθηκε των χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis, λέγοντας: «Και εγώ και η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός (σ.σ.; κ. Τσίπρας) αποδεικνύεται ότι λειτουργήσαμε θεσμικά. Ήρθε η καταγγελία και την ερευνήσαμε», σημείωσε.

Δείτε τη συνέντευξη Παπαγγελόπουλου: