Εσωκομματική ανακωχή στην ΝΔ μέχρι την ΔΕΘ

 Εσωκομματική ανακωχή στην ΝΔ μέχρι την ΔΕΘ
Ενημερώθηκε: 19/08/16 - 08:55

Με καζάνι που βράζει μοιάζει το εσωτερικό της κεντροδεξιάς παράταξης καθώς αρκετά προβεβλημένα στελέχη εμφανίζονται δυσαρεστημένα τόσο από την αντιπολιτευτική στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και για τον αποκλεισμό τους από την πολύ στενή ομάδα που βρίσκεται δίπλα στον πρόεδρο του κόμματος και λαμβάνει τις αποφάσεις.

Απογοήτευση επικρατεί και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει να συναντηθεί με τους βουλευτές του κόμματος και ήδη ο γραμματέας της Κ.Ο Κώστας Τσιάρας έχει γίνει δέκτης αρκετών παραπόνων.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Μάκης Βορίδης αλλά και όσοι πρόσκεινται στο Καραμανλικό μπλοκ όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γιώργος Βλάχος και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δεν κρύβουν την δυσαρέσκεια τους για τις επιλογές του προέδρου της ΝΔ αλλά και για τα ελάχιστα οφέλη που παίρνει η αξιωματική αντιπολίτευση από την καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.

Συνάντηση Μητσοτάκη-Τζιτζικώστα

Στα παραπάνω ονόματα θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και αυτό του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα ο οποίος κατέχει μια σημαντική δύναμη στην βάση του κόμματος και κυρίως στην Β. Ελλάδα. Ειδικά για τον κ. Τζιτζικώστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει σήμερα στις 16:00 σε συνάντηση, που θα εχουν στα νέα γραφεία του κόμματος, να αμβλύνει τις αντιθέσεις που υπάρχουν.

Οι συναντήσεις πάντως που είχε πριν τις διακοπές του καλοκαιριού ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Κώστα Καραμανλή και στην συνέχεια με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τελικά ήταν καθαρά τυπικές και δεν είχαν αποτελέσματα. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο με την υπόθεση Γεωργίου όπου όπως είχε αποκαλύψει το thepressroom.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει εντολή να μην βγει καμία απάντηση από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι επιθέσεις κατά Καραμανλή και Παυλόπουλου

Επίσης στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Κώστα Καραμανλή δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πίσω από την νέα θεωρία συνομωσίας και τον πόλεμο λάσπης εναντίον του Κώστα Καραμανλή, ότι δήθεν στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται άνθρωποι του Αντώνη Σαμαρά οι οποίοι έχουν μετακινηθεί στην ομάδα Μητσοτάκη.

Στόχος των επιθέσεων αυτών εχει γίνει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αποκορύφωμα της πολεμικής κατά του Προκόπη Παυλόπουλου ήταν η άρνηση της ηγετικής ομάδας στην ΝΔ να πάρει θέση στην αήθη επίθεση της Άγκυρας κατα του κορυφαίου πολιτειακού παράγοντα για το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων. Γεγονός, που εχει προκαλέσει προβληματισμό στα στελέχη του κόμματος για το αν στο πλαίσιο αλλαγής της φυσιογνωμίας στην παράταξη, εχει αλλάξει και η θέση της ΝΔ στο εθνικό αυτό ζήτημα.

"Ανακωχή" μέχρι την ΔΕΘ

«Δεν είναι ειλικρινείς οι προθέσεις του. Αλλά θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσει κάποια στιγμή αν μας θέλει ή όχι» λένε υψηλόβαθμα γαλάζια στελέχη που στήριξαν τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη στις εσωκομματικές εκλογές.

Ωστόσο οι περισσότεροι βουλευτές και ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη τηρούν στάση αναμονής και αναμένεται να κινηθούν μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα περιμένουν να δουν αν ο πρόεδρος του κόμματος θα επιχειρήσει στην πράξη να συσπειρώσει την κεντροδεξιά παράταξη και αναλόγως όπως λένε θα πράξουν.

Ποιούς τρώει ο Μητσοτάκης

Από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από την έδρα του κόμματος θα επιχειρήσει να αλλάξει και την φυσιογνωμία της ΝΔ φέρνοντας την πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και σε στελέχη που συνεργάστηκαν με το σύστημα Σημίτη.
Για τον λόγο αυτό εχει επιλέξει να μην τοποθετηθεί στο θέμα του Γεωργίου και της ΕΛΣΤΑΤ διακινδυνεύοντας την ενότητα της παράταξης.

Ποιούς θα αλλάξει

Υπ' ατμόν είναι ο εκπρόσωπος τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος ακούει τις έντονες παρατηρήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από τοποθετήσεις του στα ΜΜΕ. Την ίδια τύχη αναμένεται να έχουν και οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι με πρώτη την Νίκη Κεραμέως. Για τον Γιάννη Βρούτση υπήρξαν δεύτερες σκέψεις λόγω των αλλαγών που έρχονται στα εργασιακά και πιθανότατα να την γλιτώσει, ενώ έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί και για τον Νίκο Δένδια καθώς θεωρούν πως παίζει προσωπικά παιχνίδια.
Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να γίνουν και στους τομεάρχες καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει στους μισούς βαθμό κάτω από την βάση. Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει πως δεν είναι τόσο παραγωγικοί όσο ο ίδιος θα ήθελε, ενώ αρκετοί δεν γνωρίζουν όλες τις πτυχές του αντικειμένου που έχουν αναλάβει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση Μητσοτάκη για τη μετακόμιση της ΝΔ

Γ. Μιχελάκης: Να πάρει θέση η ΝΔ στην αήθη επίθεση των Τούρκων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αφωνία από την ΝΔ και για το "Βήμα";

Ο Γεωργίου εκβιάζει την παρέμβαση των ισχυρών προστατών του στην ελληνική δικαιοσύνη

Στυλιανίδης: Κάποιοι που έγλειφαν τον Καραμανλή τώρα κρύβονται

Μητσοτάκης από τα γραφεία της ΝΔ: Μπορούμε να βάλουμε σε τάξη τη χώρα