Ο Γεωργίου εκβιάζει την παρέμβαση των ισχυρών προστατών του στην ελληνική δικαιοσύνη

 
Ο Γεωργίου εκβιάζει την παρέμβαση των ισχυρών προστατών του στην ελληνική δικαιοσύνη

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Ενημερώθηκε: 16/08/16 - 14:15

Του Γιάννη Μιχελάκη

Προκλητικός και αμετανόητος εμφανίζεται ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, σχετικά με την υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 -που έφερε τα μνημόνια- και την εκ νέου παραπομπή του προς κρίση στο Συμβούλιο Εφετών για κακούργημα.

Ο κ. Γεωργίου αν και παραπέμπεται εκ νέου για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης δηλώνει προκλητικά στους Financial Times ότι «θα ξανάκανα το ίδιο ακριβώς, χωρίς δισταγμό».

Από τις ΗΠΑ, όπου ζει σήμερα, χωρίς βέβαια να υφίσταται τις συνέπειες από τις σκληρές επιπτώσεις των μνημονίων και των μέτρων σε βάρος του ελληνικού λαού, που και με δική του υπογραφή εφαρμόστηκαν, ο Α. Γεωργίου, όχι μόνο δείχνει να αγνοεί ανοιχτά τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά την εγκαλεί και κουνά το δάχτυλό σε όσους ζητούν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

«Αισθάνομαι ότι ζω σε έναν παράδοξο κόσμο, όπου όλα κρέμονται ανάποδα», ισχυρίζεται στους Financial Times ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του η εφημερίδα, ο κ. Γεωργίου, από το σπίτι στις Ηνωμένες Πολιτείες, ισχυρίζεται προκλητικά ότι «διώκονται αυτοί που παράγουν αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία, τα οποία έχουν επικυρωθεί επανειλημμένως από διεθνείς οργανισμούς, ενώ αυτοί που τα αμφισβητούν και ήταν υπεύθυνοι για τα λάθος στοιχεία του παρελθόντος μένουν στο απυρόβλητο».

Ο ίδιος, ζητώντας, εμμέσως πλην σαφώς, την προστασία των ισχυρών φίλων του, τους οποίους υπηρέτησε πιστά από τις θέσεις του στην ΕΛΣΤΑΤ και στο ΔΝΤ και θεωρώντας ότι, όπως αυτός αλλοίωσε τα στοιχεία για το έλλειμμα έτσι -σαν σε χώρα προτεκτοράτο- μπορούν να αλλοιωθούν με άνωθεν και έξωθεν παρεμβάσεις και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης, απαιτεί να επιβληθεί ο νόμος της σιωπής και στους δικαστικούς λειτουργούς.

Και μπορει να το ζητεί με τέτοια ευκολία, γιατί στην περίπτωσή του, αυτό γινόταν μέχρι σήμερα! Και αυτό, για μια του πτυχή το γνωρίζω προσωπικά.

Ο Α. Γεωργίου δηλώνει ότι η αν απόφαση επανεξεταστεί, η υπόθεση θα πρέπει να ανησυχήσει τόσο την ελληνική κυβέρνηση όσο και τα κράτη - μέλη της ΕΕ.

«Εάν οι εθνικοί αξιωματούχοι δεν μπορούν να παράγουν αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία από τον φόβο ότι θα σύρονται για χρόνια στα δικαστήρια, τότε υπονομεύεται σοβαρά η αξιοπιστία της ΕΕ και του οικονομικού της συστήματος», προσθέτει.

Ο κ. Γεωργίου, προσπαθεί να εκβιάσει τόσο τις ελληνικές Αρχές όσο και τους θεσμούς, επικαλούμενος την όλη θεώρηση του ελληνικού χρέους από το ΔΝΤ και την ΕΕ. Όπως ισχυρίζεται αν το δικαστήριο κρίνει σε βάρος του, τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει προβλήματα στις διαπραγματεύσεις της για το χρέος.

«Εάν ο κυβερνητικός υπολογισμός για το χρέος κριθεί λανθασμένος, μπορεί να υπάρξει συζήτηση για τη βιωσιμότητά του και την ελάφρυνσή του από τους Ευρωπαίους εταίρους. Δεν είναι λογικό... το πιο συνετό θα ήταν να διευθετηθεί το θέμα» λέει.

Αυτά αξιώνει ο κ. Γεωργίου την ώρα που η "συμμαχία των προθύμων της συγκάλυψης" έχει ενισχυθεί με την προσθήκη και της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει θέσει ήδη σε εφαρμογή την "γραμμή" Γεωργίου με την επικοινωνιακή "ομερτά" που έχει επιβάλει στο κόμμα για την υπόθεση.

Έτσι, την ώρα που η βάση της ΝΔ και συνολικά η κοινωνία ζητούν να χυθεί άπλετο φως και όλα να αποκαλυφθούν, η ηγεσία της ΝΔ μένει σε απόλυτη αναντιστοιχία με αυτό το αίτημα και επιλέγει να προστατεύσει, μαζί με το σύστημα Σημίτη και τα εξαπτέρυγα του τον κ. Γεωργίου.