Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ραγκούσης κατά Κασσελάκη — Η πρωτοβουλία του ακύρωσε το συνέδριο των μελών

 
ragkousis kasselakis

Ενημερώθηκε: 19/02/24 - 18:32

«Η πρωτοβουλία του προέδρου ακύρωσε το συνέδριο των μελών και μαζί και την τελευταία ευκαιρία για ανασύνταξή μας ενόψει ευρωεκλογών», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Ραγκούσης κατά την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι «υπάρχει ένας ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο κι αυτός δεν είναι, ούτε το ερωτηματολόγιο, ούτε το συνέδριο, είναι η συνεχής υποχώρηση της κοινωνικής και δημοσκοπικής επιρροής του κόμματος». Ανέφερε ότι η επιστολή προς τα μέλη της ΠΓ «πιθανότατα ξεκίνησε ένα πρόωρο blame game ενόψει ευρωεκλογών», για να σχολιάσει ότι «για την κακή δημοσκοπική εικόνα, υπεύθυνη δεν είναι η Πολιτική Γραμματεία», αλλά ότι «ευθύνη έχουν μια σειρά από λανθασμένες πρωτοβουλίες που λήφθηκαν από τον Πρόεδρο και τους άμεσους συνεργάτες του, ιδίως τους τελευταίους δύο μήνες». Σε αυτό το πλαίσιο σχολίασε: «Η Πολιτική Γραμματεία ποια ευθύνη είχε για την αρνητική δημοσιότητα που προκαλέσαμε, για παράδειγμα: με δηλώσεις περί ‘άρρωστης αξιωματικής αντιπολίτευσης'. Με το δάνειο Προέδρου στο κόμμα. Με την πρόταση υπουργοποίησης του Στ.Κασσελάκη. Με την διαφοροποίηση βουλευτών από την κομματική γραμμή για την ισότητα στο γάμο, που τελικά εξελίχθηκε εντελώς άδικα για 34 βουλευτές μας που ανέλαβαν το πολιτικό κόστος και έμειναν πιστοί στις αρχές μας».

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι συμφωνεί με το ερωτηματολόγιο και με τη δυνατότητα τα μέλη να εκφραστούν και να πουν τη γνώμη τους για σειρά θεμάτων που πρέπει να τίθενται «όμως με το σωστό επιστημονικά τρόπο». Είπε, ότι διαφωνεί με τον πρόεδρο του κόμματος «που ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα των όσων απαντήσουν τα μέλη», καθώς «αυτό θα είναι βαρύτατη προσβολή στα μέλη του κόμματος που θα συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο».

«Ωστόσο, το συνέδριο είναι η κορυφαία στιγμή των μελών του κόμματος. Το συνέδριο είναι ώρα των μελών. Και δυστυχώς το ερωτηματολόγιο με τα συγκεκριμένα ταυτοτικά ερωτήματα που θέτει, εκ των πραγμάτων, έληξε το συνέδριο θέσεων πριν καν αυτό ξεκινήσει. Με άλλα λόγια το συνέδριο αναβλήθηκε ήδη», είπε ο κ. Ραγκούσης.

Τόνισε ότι «υπό αυτήν την έννοια η πρωτοβουλία να θέσει αυτά τα θέματα μετά το τέλος του προσυνεδριακού διαλόγου και όχι στην αρχή του, ακυρώνει την κορυφαία στιγμή των μελών. Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι έχει πια νόημα να συζητάς για τα δευτερεύοντα θέματα σε ένα κόμμα που δεν ξέρεις πως ονομάζεται, που πηγαίνει κοκ». «'Αρα», είπε, «η πρωτοβουλία του Προέδρου ακύρωσε το συνέδριο των μελών και μαζί και την τελευταία ευκαιρία για ανασύνταξή μας ενόψει ευρωεκλογών».

Πρόταση για σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής μετά την επιστολή Κασσελάκη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο Πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να μην συμμετάσχει ούτε καν μέσω Skype στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Αντ’ αυτού έστειλε επιστολή κίνηση η οποία θεωρείται άκρως απαξιωτική προς τα στελέχη και το όργανο του κόμματος. Ως αποτέλεσμα αυτού, σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας μετά την εξέλιξη αυτή ζήτησαν την σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Τετάρτη, δηλαδή την παραμονή της έναρξης του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. ADVERTISING

Τι αναφέρει στην επιστολή ο Στέφανος Κασσελάκης

Στην επιστολή που έστειλε προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει ότι δεν έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει το ερωτηματολόγιο για το συνέδριο αλλά για τον ερχόμενο Οκτώβριο και μάλιστα ασκεί κριτική στην πολιτική γραμματεία γιατί δεν συνεδρίασαν για το αγροτικό και την παιδεία αλλά γι’ αυτό το θέμα. 

Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ. Κασσελάκης δηλώνει απογοητευμένος για τις «επανειλημμένες διαρροές που γίνονται ακόμη και κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων και που με αυτόν τον τρόπο δυστυχώς έχουν ευτελίσει την αξιοπιστία του Οργάνου».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ