Γ. Αμυράς: Να μας πει ο Στ. Θεοδωράκης αν έχει αναλάβει δεσμεύεις και έναντι ποιων;

 
Γ. Αμυράς: Να μας πει ο Στ. Θεοδωράκης αν έχει αναλάβει δεσμεύεις και έναντι ποιων;

Ενημερώθηκε: 01/02/19 - 11:54

Η δημοσίευση ηχητικών αποσπασμάτων από το Ποτάμι με σημεία της τοποθέτησης Ψαριανού - Αμυρά λίγο πριν την ανεξαρτητοποίησή τους, έχει ανοίξει τον «ασκό» των «κρυφών» συνομιλιών στα όργανα του Ποταμιού.

Ανταπέδωσε σήμερα ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γιώργος Αμυράς. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξαπέλυσε βολές κατά του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.

Ιδιαίτερα, αφήνοντας υπόνοιες ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε αναλάβει δεσμεύσεις για να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Γιώργος Αμυράς κάλεσε τον επικεφαλής του Ποταμιού να δημοσιοποιήσει ηχογραφήσεις και πρακτικά της κλειστής σύσκεψης που έγινε αναφορικά με το σκοπιανό ζήτημα.

«Θα έλεγα στον Θεοδωράκη να βγάλει στη δημοσιότητα όλα τα ηχητικά για να έχει εικόνα ο κόσμος.

Από μένα έχει το ελεύθερο να βγάλει τα πρακτικά της σημαντικότερης σύσκεψης που συμμετείχα όσο ήμουν στο Ποτάμι. Αν θέλει να συνεχίσει αυτόν τον βρώμικο πόλεμο, με παράνομες πρακτικές, να τα βγάλει στη δημοσιότητα. Αλλά να απαντήσει: Γιατί ήθελε να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών;

Αν μου στείλει τώρα μήνυμα και μου δώσει το ελεύθερο, μπορώ να σας πω. Να μας πει και αν έχει αναλάβει δεσμεύεις και έναντι ποιων;». Εξέφρασε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτίμηση του Κου Αμυρά είναι ότι το Ποτάμι, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο μονίμως στήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ, διαλύθηκε εξαιτίας του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Αποχωρήσαμε εννέα βουλευτές από το Ποτάμι και στο μυαλό του Θεοδωράκη ήταν στραβός ο γιαλός…» ανέφερε συγκεκριμένα.