Χατζηδάκης: Σικέ το διαζύγιο μεταξύ των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ

Χατζηδάκης: Σικέ το διαζύγιο μεταξύ των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ
Ενημερώθηκε: 19/01/19 - 15:45

Την εκτίμησή του ότι αν χρειαστεί, θα βρεθούν 151 βουλευτές για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών εκφράζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και σημειώνει ότι «ακόμα και αν δεν ψηφίσουν οι βουλευτές από το Ποτάμι και τη ΔΗΜ.ΑΡ. θα βρεθούν κάποιοι από τους ΑΝ.ΕΛ να ψηφίσουν. Διότι έτσι ή αλλιώς είναι ένα σικέ διαζύγιο».

«Δείτε τη φωτογραφία που κυκλοφορεί του κ. Παπαχριστόπουλου στη Βουλή, μετά την ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης, σηκώθηκε και πανηγύριζε με τις γροθιές του υψωμένες. Δεν υπάρχει προηγούμενο στον τραγέλαφο και την εξαπάτηση του κόσμου. Ο βουλευτής αυτός θεωρητικά είναι της αντιπολίτευσης, δεν διαγράφηκε από το κόμμα του, υπερψήφισε την κυβέρνηση και είναι έτοιμος να ψηφίσει και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ε, αν χρειαστεί, θα βρεθούν και άλλοι! προσθέτει».

Αναφερόμενος στη ρηματική διακοίνωση της πΓΔΜ υπογραμμίζει ότι «και στο θέμα αυτό ο κ. Τσίπρας κορόιδεψε για άλλη μια φορά τη βουλή και το λαό. Διότι μέσα στη ρηματική διακοίνωση, για την οποία πανηγύρισε ο πρωθυπουργός, δύο φορές αναφέρεται η φράση «μακεδονικός λαός» φαρδια-πλατιά!».

Ο κ. Χατζηδάκης εκτιμά ότι θα πάμε σε εκλογές τον Μάιο «διαφορετικά θα ξεμείνουν απο αφήγημα» και συμπληρώνει: «Θα χάσουν τις δημοτικές, θα χάσουν τις περιφερειακές, θα χάσουν τις ευρωεκλογές. Τι θα πουν μετά; Αν πάνε σε εκλογές τον Οκτώβριο, θα χάσουν με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά. Θα πάνε, λοιπόν, τον Μάιο με την ελπίδα μήπως κερδίσουν και τίποτα από τη σύγχυση που μπορεί να προκαλέσουν οι πολλαπλές κάλπες».

Τέλος επισημαίνει ότι «τα σύννεφα στον διεθνή ορίζοντα για την οικονομία πυκνώνουν. Η Ελλάδα παραμένει εκτός επενδυτικού χάρτη. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις αγκομαχούν» και αναρωτιέται «τι μπορεί η κυβέρνηση Τσίπρα-Ζουράρι-Παπακώστα να συνεισφέρει σε όλα αυτά;».