Κεντροαριστερά: Τριβές μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρεία προκαλούν οι λεπτομέρειες

 
Κεντροαριστερά: Τριβές μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρεία προκαλούν οι λεπτομέρειες

Ενημερώθηκε: 05/09/17 - 13:23

Τριβές μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρεία του νέου πολιτικού φορέα που θέλει να εκφράσει την κεντροαριστερά, προκαλούν οι λεπτομέρειες για την εκλογική διαδικασία, όπως, για παράδειγμα, η ψηφοφορία εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου για όσους μένουν πχ εκτός Ελλάδας.

Προσπάθεια επίλυσης τους θα επιχειρήσει απόψε η επιτροπή Αλιβιζάτου, που θα συνεδριάσει για τελευταία φορά.

Ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη έχει κλειδώσει η ημερομηνία της προεδρικής εκλογής για τις 5 και 12 Νοεμβρίου καθώς και η διαδικασία με on line σύστημα, ελεύθερο στους πολίτες τον πρώτο γύρο και δικαίωμα ψήφου στο δεύτερο γύρο μόνο για τους ψηφίσαντες την πρώτη Κυριακή.

Η Φώφη Γεννηματά ζητά, πριν από την ψηφοφορία, ο ενδιαφερόμενος να ψηφίσει από το σπίτι του στον υπολογιστή του να παραλάβει έναν μοναδικό κωδικό από την εφορευτική επιτροπή της περιοχής του. Το ΠΟΤΑΜΙ αντιτείνει οτι αρκεί για να διασφαλιστεί το αδιάβλητο η καταχώρηση πιστωτικής κάρτας ή σκαναρισμένη η αστυνομική ταυτότητα.

Αναφορικά με το θέμα του μητρώου η Φώφη Γεννηματά προτείνει όσοι ψηφίσουν να αποτελέσουν ταυτόχρονα και το μητρώο του κόμματος. Αντίθετα ο Σταύρος Θεοδωράκης ζητά να καταστραφούν τα αρχεία των ψηφοφόρων, που θα δηλώσουν φίλοι του κόμματος.

Για το debate ο Σταύρος Θεοδωράκης ζητά γίνει ένα με την Φώφη Γεννηματά και ένα με όλους του υποψήφιους. Ντιμπέητ όλων ανα περιφέρεια προτείνει ο Γιάννης Μανιάτης. Το επιτελείο της Γεννηματά περιμένει να δει πόσοι θα είναι τελικά οι υποψήφιοι,για να ξεκαθαρίσει την στάση της. Πάντως σε κάθε περίπτωση αποδέχονται ένα ντιμπέιτ όλων στην ΕΡΤ με διακαναλική μετάδοση.

Αύριο θα ανακοινώσει της υποψηφιότητά του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για τον Θανάση Θεοχαρόπουλο ξεκαθαριστηκε, ότι τελικά δεν θα είναι υποψήφιος. Με δήλωση του προειδοποιεί για τον κίνδυνο διάσπασης της κεντροαριστεράς, αν δεν διαλυθούν τα υφιστάμενα κόμματα. «Θέση μου είναι» τονίζει στην δήλωση του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς «ότι ο νέος ενιαίος φορέας πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα. Αυτό προϋποθέτει την υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων. Αλλιώς, υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθούμε την "επόμενη ημέρα" σε φυγόκεντρες τάσεις αντί για την απαραίτητη συσπείρωση».