Κικίλιας: Βάζει «στη θέση του» τον Πολάκη μετά την «ατάκα» για τον πυροσβέστη

polakis_kikilias
Ενημερώθηκε: 15/08/19 - 18:52

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου αποφάσισε ο Παύλος Πολάκης να επιτεθεί στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια με αφορμή την δήλωσή του ότι η κυβέρνηση θα καλύψει όλα τα νοσήλια του εθελοντή δασοπροσβέστη που τραυματίστηκε στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Αφορμή για την «κόντρα» που ξέσπασε στα social media ήταν η χθεσινή επίσκεψη Κικίλια στον εγκαυματία εθελοντή πυροσβέστη στο ΚΑΤ. «Σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε ως Υπουργείο Υγείας, είναι να καλύψουμε ότι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και τέλος της αποκατάστασης του εγκαυματία εθελοντή πυροσβέστη» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων.

Ο Παύλος Πολάκης σχολίασε την δήλωση του υπουργού Υγείας με ανάρτησή του στο facebook γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Βασίλη Κικίλια, υπουργέ Υγείας:

1) το ΚΑΤ είναι δημόσιο νοσοκομείο ΔΕΝ πληρώνουν νοσηλεία οι ασφαλισμένοι ασθενείς
2) Αν ο εθελοντής δασοπυροσβέστης είναι ανασφάλιστος , ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ,καθώς αν δεν το ξέρεις,σου λέω πως από το ΦΛΕΒΑΡΗ του 2016 ισχύει ο νόμος για ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ !!!!(εκτός αν αυτή η δήλωση είναι πρόβα για κατάργηση του νόμου... )
3) ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ που φτιάξαμε καλύπτει με πολύ καλύτερους και πραγματικούς όρους και την αποθεραπεία και αποκατάσταση

4)ΥΓ πέστα και στον πρωθυπουργό που συνεννοηθήκατε πριν κάνεις τη δήλωση».

 

 

Στην ανάρτηση Πολάκη απάντησε ο Βασίλης Κικίλιας με νέα ανάρτησή του βάζοντάς τον στη θέση του...:

«Κύριε Πολάκη, γνωρίζω ακριβώς την κατάσταση της υγείας του εθελοντή δασοπυροσβέστη. Η πλήρης αποκατάσταση και αποθεραπεία του, απαιτούν δαπάνες που δεν καλύπτει το ΕΣΥ και ο ΕΟΠΥΥ. Θα καλύψουμε ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ...όπως καλύψαμε πλήρως και τους εγκαυματίες από την τραγική φωτιά στο Μάτι, που ΑΦΗΣΕΣ ΑΚΑΛΥΠΤΟΥΣ 1 χρόνο τώρα. Τέλος με τα ψέμματά σας και τη μικροπολιτική».