Κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Αχαΐα για τη Νίκη

 
Μητροπολίτης Πατρών Χρυσοστόμος: Οι ιερείς δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να συμμετέχουν στην πολιτική

Ενημερώθηκε: 03/06/23 - 20:34

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος μετά το όσα έχουν ακουστεί για παρεμβάσεις ιερέων στην εκλογική αναμέτρηση απέστειλε εγκύκλιο προς όλους ιερείς της Μητρόπολης, τονίζοντας πως δεν μπορεί να έχουν ενεργό συμμετοχή στις εκλογές, δεν θα πρέπει να μετέχουν στις πολιτικές συγκεντρώσεις και δεν θα πρέπει να μιλούν υπέρ οποιουδήποτε κομματικού οργανισμού.

Στο μεταξύ σύμφωνα με δημοσίευμα του pelop.gr h Αχαΐα, μαζί με εκλογικές περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, βρίσκεται εντός της εμβέλειας των ερευνών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που γίνονται για να διαπιστωθεί αν ο «Ρωσικός παράγοντας» έχει βάλει τον «δάκτυλό» του στις βουλευτικές κάλπες.

Η στελεχοποίηση του πατριωτικού κόμματος «Νίκη» από άτομα -κατά κύριο λόγο- που έχουν στενή σχέση με Εκκλησιαστικούς Φορείς της Πάτρας, όπως και πνευματικούς δεσμούς με μονές του Αγίου Ορους, διερευνάται σε βάθος από την ΕΥΠ, σε συνεργασία με πράκτορες της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα.

Κλιμάκιο τις τελευταίες εβδομάδες έχει έλθει σε διά ζώσης επαφή (μυστικά) με τοπικούς πολιτικούς παράγοντες απ’ όπου και αντλούν κάθε στοιχείο που θεωρούν χρήσιμο για την έρευνά τους.

«Κοριοί» της ΕΥΠ έχουν κάνει θραύση (!) και από τις πάμπολλες νόμιμες επισυνδέσεις έχουν προκύψει ότι ιερείς και στελέχη Εκκλησιαστικών Οργανώσεων προπαγανδίζουν απροκάλυπτα υπέρ της «Νίκης». Η ψηφοθηρία γίνεται σε ναούς και δομές.

Άλλη παράμετρος που ερευνάται αφορά στις ροές χρηματοδότησης του κόμματος και γι’ αυτό έχουν εμπλακεί στους ελέγχους το ΣΔΟΕ και η Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Ειδικότερα, ο γρίφος της χρηματοδότησης έχει απαντηθεί από υλικό που έχει στη διάθεσή της η ΕΥΠ και λέγεται πως είναι… «καυτό»!

Στην Πάτρα μαίνεται «ιερός πόλεμος», με αφορμή τους τρόπους που προσεγγίζονται οι ψηφοφόροι. Μάλιστα, μέσω της «Πελοποννήσου», ο αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας, Κώστας Ρηγόπουλος, καταγγέλλει ότι δέχεται αλλεπάλληλα ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα: «Μετά τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις μου και καταγγελίες μου για αθέμιτο κομματικό ”προσηλυτισμό”, μου τηλεφωνούν γυναίκες και άνδρες, ανώνυμα, με υβρίζουν, με αποκαλούν άθεο και με… αφορίζουν! Προτίθεμαι φυσικά μετά απ’ όλα αυτά να καταθέσω μήνυση κατ’ αγνώστων».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ