Το κόμμα του Βελόπουλου κινδυνεύει να μην έχει βουλευτή στην Ευρωβουλή αν...

Το κόμμα του Βελόπουλου κινδυνεύει να μην έχει βουλευτή στην Ευρωβουλή αν...
Ενημερώθηκε: 08/06/19 - 02:08

Εκλογές 2019: Χωρίς ευρωβουλευτή κινδυνεύει να μείνει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, «Ελληνική Λύση», αν παραιτηθεί όπως έχει δηλώσει από την θέση του ευρωβουλευτή.

Και αυτό γιατί ο δεύτερος επιλαχών του ψηφοφδελτίου, Σάββας Γεωργιάδης, εγκατέλειψε την «Ελληνική Λύση» του Κυριακου Βελόπουλου και προσχώρησε στο «Κόμμα Δανειοληπτών».

Έτσι το «Κόμμα Δανειοληπτών» έχει πιθανότητες να αποκτήσει έδρα στην Ευρωβουλή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Κόμμα Δανειοληπτών» για λόγους ηθικής τάξης ο Σάββας Γεωργιάδης εγκατέλειψε την «Ελληνική Λύση» του Κυριακου Βελόπουλου και προσχώρησε στο «Κόμμα Δανειοληπτών»

Ο κ. Σάββας Γεωργιάδης στις πρόσφατες Ευρωεκλογές πήρε περισσότερους από 12.000 σταυρούς και βρισκόταν μία θέση μετά τον κ. Φράγκο στο Ευρωψηφοδέλτιο της «Ελληνική Λύση»

Όπως όμως καταγγέλλει ο κ. Γεωργιάδης, η συμμετοχή του κ. Φράγκου εκτός από παραπλανητική για το εκλογικό σώμα, δεδομένου ότι υπήρξε σύγχυση με τη συνωνυμία του με γνωστό στρατιωτικό ε.α. του πατριωτικού χώρου, ήταν και αντικανονική γιατί ο κ. Φράγκος δεν παραιτήθηκε από το Δημόσιο Αξίωμα που κατείχε για να συμμετάσχει ως υποψήφιος στις Ευρωεκλογές.

Εκτός από εσωκομματικές ανοίκειες μεθοδεύσεις, συνεχίζει η ανακοίνωση του κόμματος των Δανειληπτών, η αντικανονική υποψηφιότητα του κ. Φράγκου ήταν ο λόγος που οδήγησε τον κ. Γεωργιάδη στην αποχώρηση από την Ελληνική Λύση. 

Με τη νομική υποστήριξη του Προέδρου του «Κόμμα Δανειοληπτών» Γιώργου Μπαρτζώκη, ο οποίος είναι δικηγόρος, ο κ. Γεωργιάδης θα καταθέσει ένσταση κατά της συμμετοχής του κ. Φράγκου, γεγονός που σημαίνει ότι αν τελικά παραιτηθεί ο κ. Βελόπουλος από τη θέση του Ευρωβουλευτή, τη θέση του θα καταλάβει ο επόμενος ΝΟΜΙΜΑ εκλεχθείς, που είναι ο κ. Σάββας Γεωργιάδης.

Ο μόνος πλέον δρόμος για να παραμείνει η έδρα της Ευρωβουλής στην Ελληνική Λύση είναι ο κ. Βελόπουλος να μην παραιτηθεί.