Κορυφώνονται οι αντιδράσεις ενάντια στο Ασφαλιστικό

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις ενάντια στο Ασφαλιστικό
Ενημερώθηκε: 08/05/16 - 10:18

Με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση του Ασφαλιστικού και Φορολογικού νομοσχεδίου. Μετά από αίτημα του ΚΚΕ θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία. Η συζήτηση θα ξεκινήσει σήμερα στις 10 το πρωί και αναμένεται να τελειώσει αργά το βράδυ, οπότε και θα ακολουθήσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Παράλληλα το απόγευμα κορυφώνονται και οι αντιδράσεις κατά του Ασφαλιστικού – Φορολογικού νομοσχεδίου με τις συγκεντρώσεις και πορείες που έχουν προγραμματίσει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, οι επιστημονικοί φορείς, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και το ΠΑΜΕ από το πρωί μέχρι την ώρα της ψηφοφορίας. Ταυτόχρονα, ισχυρά είναι τα μέτρα αασφαλείας στην πόλη.

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο συλλαλητήριο καλούν επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), οι οποίες αποφάσισαν ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στις 12 το μεσημέρι η ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης να πάρουν μέρος μαζικά σε διαδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία θα ξεκινήσει με συγκέντρωση μπροστά στην ΕΣΗΕΑ και πορεία προς τη Βουλή.

Συλλαλητήριο-Συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος στις 6 το απόγευμα προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ.

Το ΠΑΜΕ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί για την Εργατική Πρωτομαγιά. Θα ακολουθήσει συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο «Ενα τραγούδι για τον πρόσφυγα». Το ΠΑΜΕ καλεί επίσης σε συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα.

Ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απεργούν την Κυριακή τα Βενζινάδικα

Δείτε ποια μέσα μεταφοράς λειτουργούν και ποιες ώρες

Τετραήμερη πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων