Κυρ. Μητσοτάκης: Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη στο Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Από την Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε προειδοποίηση προς την Τουρκία
Ενημερώθηκε: 09/03/17 - 20:21

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αφήσει οποιαδήποτε πρόκληση αναπάντητη, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, σχολιάζοντας την κλιμάκωση των προκλήσεων στο Αιγαίο από την Άγκυρα.

Ο κ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είχε συναντήσεις με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους, τους οποίους επίσης ενημέρωσε για τις πάγιες ελληνικές θέσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, με τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε., Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, για πρώτη φορά, είδαμε άσκηση του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού με πραγματικά πυρά εντός των χωρικών υδάτων της Ελλάδας.
«Τόνισα ότι υποχρέωση της πατρίδας μας είναι η νηφάλια, αλλά ταυτόχρονα και αυστηρή στάση. Η Ελλάδα δεν έχει πρόθεση να παρασυρθεί από την κλιμάκωση, που, όπως φαίνεται, επιδιώκει η τουρκική πλευρά, αλλά και δεν πρόκειται να αφήσει οποιαδήποτε πρόκληση αναπάντητη», σημείωσε.

Πρόσθεσε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες, ενώ υπογράμμισε πως στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.

Δείτε τις δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη: 

Σχετικά Θέματα:

Στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη σύνοδο του ΕΛΚ