Μαρινάκης: Ο κ. Κασσελάκης είναι ο πιο σταθερός, άμεσα ή έμμεσα χορηγός, της «Χρυσής Αυγής»

 
Μαρινάκης: Ο κ. Κασσελάκης είναι ο πιο σταθερός, άμεσα ή έμμεσα χορηγός, της «Χρυσής Αυγής»

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 08/05/24 - 23:07

Αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας και Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη ότι η υπό όρους απόλυση του Ηλία Κασιδιάρη από την φυλακή, θα αποτελέσει σκάνδαλο κατά της Δημοκρατίας.

Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι ο κ. Αυλωνίτης ξεχνάει ότι εάν αυτό συνέβαινε θα γινόταν με τις ευνοϊκές διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου που θεσμοθετήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας αποψε στην ΕΡΤ χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκη ως «τον πιο σταθερό, άμεσα ή έμμεσα χορηγό, της Χρυσής Αυγής».

Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι «ο κ. Κασσελάκης είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ τις δύο αυστηροποιήσεις της νομοθεσίας που έκανε το 2021 και το 2024 η κυβέρνηση αυτή, που δεν θα έδιναν τη δυνατότητα στον «επόμενο Μιχαλολιάκο» να κάνει καν αίτηση, δεν τις ψήφισε ούτε επί της αρχής, ούτε κατά άρθρο. Δεν κατέθεσε υπόμνημα και στις βουλευτικές εκλογές και στις ευρωεκλογές και δεν ψήφισε και τις τροπολογίες, με βάση τις οποίες αποκλείστηκαν τα μορφώματα αυτά στις εκλογές. Και έρχεται ο κ. Κασσελάκης, μετά από μια δικαστική απόφαση, και ουσιαστικά τι λέει, ότι επειδή είναι πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης συλλογισμός που δεν στέκει».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «επί των ημερών της Ν.Δ  συγκεντρώθηκαν οι υποθέσεις όπως μπορεί να κάνει, όπως και στην οπαδική βία συνέβη πρόσφατα και πήγαν στη Δικαιοσύνη για να κρίνει η δικαιοσύνη, όπως ανεξάρτητα κάνει η δικαιοσύνη» και συμπλήρωσε: «Ένα άλλο πράγμα είναι αυτό το οποίο λέμε για τον κ. Κασσελάκη και για την ανακοίνωση του. Και ένα τρίτο το οποίο πρέπει να πούμε είναι και το γεγονός ότι τεσσεράμισι χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβρισκε αίθουσα να δικαστεί η υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Πάει πολύ, λοιπόν, ο οποιοσδήποτε από το κόμμα αυτό, το οποίο με τις πράξεις του και κυρίως με τις παραλείψεις του έδειξε την πραγματική του διάθεση.»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ