Μήνυμα για την προστασία των προσφύγων στέλνει ο ΓΓ του ΟΗΕ λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα

 
Μήνυμα για την προστασία των προσφύγων στέλνει ο ΓΓ του ΟΗΕ λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα

Ενημερώθηκε: 17/06/16 - 11:17

Στην Αθήνα φτάνει σήμερα η ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν. Λίγο πριν την άφιξη του με γραπτή του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλενει μήνυμα για την προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων:

Αναφέρει στη δήλωσή του: «Εξακολουθώ να τονίζω την ανάγκη παροχής βοήθειας και υποστήριξης σε όσους διασώθηκαν, διασφάλισης επαρκών συνθηκών υποδοχής και πρόσβασης σε άσυλο για όσους χρήζουν ανάγκης διεθνούς προστασίας».

Τα δικαιώματα των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν (τους τόπους τους), πρέπει να προστατεύονται διαρκώς, και σύμφωνα με το νόμο αλλά και στην πράξη».

Ο Μπαν Γκι Μουν φτάνει εντός της ημέρας στην Αθήνα και στις 18:30 θα επισκεφθεί το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας, που παρέχει ιατρικές, νομικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ θα συναντηθεί με τον Στέλιο Ζαββό, πρόεδρο της οργάνωσης Solidarity Now, που χρηματοδοτεί το Κέντρο, με μέλη του ΔΣ της οργάνωσης, με εργαζόμενους και εθελοντές.

Πριν μεταβεί στη Λέσβο, αύριο, Σάββατο, ο ΓΓ του ΟΗΕ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης επίσκεψής του στο νησί, όπου θα μεταβεί συνοδεία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο ΓΓ του ΟΗΕ, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με το δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και θα επισκεφθεί προσφυγικές δομές.

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπαν Γκι Μουν θα πραγματοποιηθεί στις 9:30, το Σάββατο, στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν δηλώσεις.