Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Για να έρθει πιο κοντά στην Ευρώπη, πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο

 
Mits

Ενημερώθηκε: 27/05/24 - 15:42

Νέο μήνυμα προς της Βόρεια Μακεδονία έστειλε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο podcast «The Rest is Politics» με τους Alastair Campbell και Rory Stewart.

«Έχουμε προσπαθήσει να συνεργαστούμε με τη Βόρεια Μακεδονία για να τη βοηθήσουμε στο ευρωπαϊκό της ταξίδι. Αλλά για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη, πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο και να σημειώνει πρόοδο σε θέματα που αφορούν στο κράτος δικαίου» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχουν «πραγματικά ζητήματα» με τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει με τις μεταρρυθμίσεις σημειώνοντας ότι αυτό που έδωσε στο κυβερνών κόμμα το 41% «είναι η ικανότητα να ενώσουμε ψηφοφόρους που είναι παραδοσιακοί δεξιοί ψηφοφόροι, οι οποίοι ενδιαφέρονται πολύ για τα πιο πατριωτικά ζητήματα, με πιο προοδευτικές, κεντρώες ομάδες πολιτών».

«Αλλά η συγκολλητική ουσία που ένωσε αυτούς τους ψηφοφόρους ήταν οι καλές επιδόσεις της οικονομίας. Στο τέλος της ημέρας, αν η οικονομία δεν πηγαίνει καλά, αν δεν υπάρχει ανάπτυξη, αν δεν μειώσουμε την ανεργία, αν δεν αυξήσουμε τους μισθούς, τότε είναι πολύ δύσκολο να καλλιεργηθεί το περιβάλλον για τη συνέχιση αυτής της πολιτικής συμμαχίας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για την δραστηριότητά του στο TikTok χαρακτηρίζοντας «αρκετά ενδιαφέρον ότι κατά κάποιο τρόπο δούλεψε για μένα. {…} Πρόκειται, ίσως, για το μέσο κοινωνικής δικτύωσης της περιόδου αυτής. Ίσως αύριο να είναι κάτι άλλο».

«Υπάρχει όμως μια πλευρά μας που οι άνθρωποι θέλουν πραγματικά να γνωρίσουν; Ναι, για πρώτη φορά, αισθάνομαι ότι οι άνθρωποι κατάλαβαν ποιος πραγματικά είμαι, όχι μόνο ένας πολιτικός, αλλά και ένας άνθρωπος. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι πίσω από το αξίωμα, τη λαμπρότητα και την αίγλη, είμαστε άνθρωποι. Έχουμε τα θέματά μας, μπορεί να έχουμε τα προβλήματά μας, έχουμε κακές μέρες, έχουμε καλές μέρες. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε μία δουλειά που πολλοί άνθρωποι ενδέχεται να θεωρούν σχεδόν αδύνατη» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ