Μητσοτάκης για κηδεία τέως: Θα τελεστεί με το τελετουργικό που επιβάλλεται από την ιστορική του διαδρομή

 
Μητσοτάκης για κηδεία τέως: Θα τελεστεί με το τελετουργικό που επιβάλλεται από την ιστορική του διαδρομή

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 14/01/23 - 11:03

Στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου τη Δευτέρα αναφέρθηκε από την Αλεξανδρούπολη ο πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση πήρε μία πολύ συγκεκριμένη απόφαση που θεωρώ ότι είναι απολύτως σωστή, ο τέως βασιλέας να κηδευτεί ως ιδιώτης και όχι ως τέως αρχηγός κράτους, διότι πολύ απλά υπήρξε αρχηγός κράτους του Βασιλείου της Ελλάδας που δεν υφίσταται πια. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε απωλέσει την ελληνική ιθαγένεια. Όμως, η κηδεία αυτή θα τελεστεί με την αξιοπρέπεια και με το τελετουργικό που επιβάλλεται με την ίδια την ιστορική του διαδρομή» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης συμπλήρωσε ότι: «Με τον θάνατό του γράφεται τώρα σε ανθρώπινο επίπεδο ο τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974 και τον λόγο πλέον έχει η ιστορία που πιστεύω ότι θα κρίνει τον Κωνσταντίνο δίκαια αλλά και αυστηρά. Θα κρίνει τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής, γιατί για τον άνθρωπο Κωνσταντίνο μας συνοδεύει ήδη η θλίψη και ο σεβασμός μπροστά στην απώλεια της ίδιας της ζωής».

Σε ερώτηση  περί των «εντάσεων» που δημιουργήθηκαν μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κηδευτεί ο τέως βασιλιάς ως ιδιώτης, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «δεν βλέπω εντάσεις, αλλά μία ιστορική αναμόχλευση του ρόλου του ιστορικού προσώπου Κωνσταντίνου, που ενδεχομένως να είναι χρήσιμη για τις νεότερες γενιές».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ