Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε
Ενημερώθηκε: 16/06/16 - 09:27
Του Σωτήρη Σταθόπουλου

Πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει και δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει την τετραετία εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με κατηγορητικό τρόπο τόνισε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να συνενναίσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και επανέλαβε την αντίθεσή του για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, παρά το γεγονός πως για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχουν αντίθετες απόψεις στην κεντροδεξιά παράταξη.

«Ο κ. Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές με τον ίδιο εκλογικό νόμο με τον οποίο τις κέρδισε και μάλιστα δύο φορές» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε «το έχουμε ξαναδεί το έργο με την απλή λογική, τότε με τον κ. Κουτσόγιωργα». Παράλληλα υποστήριξε πως δεν θα συμπληρωθεί ο αριθμός των 200 ψήφων που απαιτούνται για να ισχύσουν οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο από την επόμενη αναμέτρηση.

Δεν έκρυψε την ανησυχία για τα εθνικά θέματα και τις συνεχείς προκλήσεις που δέχεται η χώρας μας τόσο από την Τουρκία όσο και την Αλβανία «η κυβέρνηση δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε πως «το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής της».

Ναι στον συνδικαλιστικό νόμο – Όχι στις ομαδικές απολύσεις

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα κάτω οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα και να μην υπερβαίνουν το 2%. «Πρέπει να υπάρξει μια νέα, μεγάλη, ειλικρινής συμφωνία με τους εταίρους μας. Μικρότερα πλεονάσματα, μεγαλύτερη ανάπτυξη», εξήγησε και δήλωσε αισιόδοξος ότι μπορεί να πείσει τους θεσμούς «ως πιο αξιόπιστος».

«Η μεγάλη διαφορά μου με τον κ. Τσίπρα είναι ότι είμαι αξιόπιστος. Μπορεί κάποιος να διαφωνεί ή να συμφωνεί μαζί μου αλλά ήμουν πάντα συνεπής», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Επίσης σημείωσε ότι τάσσεται υπέρ της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου αλλά τάχθηκε κατά των ομαδικών απολύσεων αλλά και της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Κάποιοι έκαναν καριέρα στο Σύνταγμα με τους αγανακτισμένους

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά το τέλος της συγκέντρωσης του κινήματος «παραιτηθείτε» και όπως ήταν φυσικό ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ιδιαίτερη αναφορά τόσο στην αθρόα συμμετοχή των πολιτών όσο και στα όσα προηγήθηκαν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πριόνισε το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται. Μόνο η εξαγγελία της συγκέντρωσης του "Παραιτηθείτε" παρήγαγε πολιτικά αποτελέσματα», ενώ έκανε λόγο για αυταρχισμό της κυβέρνησης, αλλά και για «βαθιά αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς» από υπουργούς και βουλευτές.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ν.Δ. δεν ήθελε να «καπελώσει» τη συγκέντρωση και σημείωσε ότι «εμείς δεν δώσαμε εντολή να πάει κανείς, ούτε και το απαγορεύσαμε. Στον ΣΥΡΙΖΑ, ορισμένοι έκαναν καριέρα στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενοι με τους αγανακτισμένους. Δεν πρόκειται όμως να κάνουμε αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ».