«Μπλόκο» στους Σπαρτιάτες από τον Άρειο Πάγο: Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

 
Από επαναστατική γυμναστική και δηλώσεις χορτάσαμε. Αλλά την Δημοκρατία την υπερασπίζεται κανείς με πράξεις»

Ενημερώθηκε: 24/04/24 - 16:25

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, εκτός της «κούρσας» για τις ευρωεκλογές τέθηκε το ακροδεξιό κόμμα «Σπαρτιάτες».

Σύμφωνα με την απόφαση δεν συντρέχουν οι περιπτώσεις που προβλέπονται από το νόμο για τη νόμιμη κάθοδο του κόμματος στις ευρωεκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν καταθέσει σχετική ένσταση η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η σχετική επιστολή η Νέα Αριστερά, θεωρώντας ότι πίσω από το κόμμα, πραγματικός ηγέτης είναι ο καταδικάσμένος χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, γεγονός που μπλοκάρει την κάθοδο των Σπαρτιατών στη Βουλή. Εξάλλου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των 11 μελών της της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σπαρτιατών, θεωρώντας ότι εξαπάτησαν τη Βουλή, εξαπάτησαν τις εκλογές, το σώμα των ψηφοφόρων, καθώς ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα ήταν μέσα από τον Κορυδαλλό, ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Αναμένεται τώρα η απόφαση του Εκλογοδικείου για τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί σχετικά με τη νομιμότητα εκλογής βουλευτών των Σπαρτιατών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόεδρος του Α1 τμήματος ανακοίνωσε μόνο τη λίστα των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων που θα συμμετέχουν στις εκλογές και καμία άλλη πληροφορία γαι το σκεπτικό του Αρείου Πάγου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ