Ο Πολάκης πήρε καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ από την Attica Bank

Ο Πολάκης πήρε καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ από την Attica Bank
Ενημερώθηκε: 16/02/19 - 19:48

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»  ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, κατάφερε να πάρει προσωπικό δάνειο (100.000 ευρώ), το οποίο μάλιστα το πήρε «σπαστό», 70.000 και 30.000 ευρώ, από την Attica Bank, σε μια περίοδο, που οι τράπεζες δε δίνουν δάνεια. 

Το δάνειο το πήρε βάζοντας δεύτερη υποθήκη το σπίτι του στα Σφακιά, για το οποίο έχει πάρει ήδη στεγαστικό δάνειο ύψους 30.000 ευρώ.

Το δάνειο, δε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ελήφθη με πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, σε 15 και 9 χρόνια αντίστοιχα, και «αμφίβολες εγγυήσεις».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το συνολικό ύψος των 100.000 ευρώ του καταναλωτικού δανείου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη θεωρείται από την τραπεζική αγορά εξωπραγματικό, καθώς τέτοιου οικονομικού μεγέθους καταναλωτικά δάνεια δεν δίνονταν ακόμα και σε πελάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια ούτε στις προ κρίσης εποχές των παχιών αγελάδων.

Πόσω μάλλον όταν μόλις προχθές ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις σε τραπεζικά στελέχη για καταχρηστικά δάνεια που χορηγήθηκαν από την ίδια τράπεζα σε πελάτες που δεν πληρούσαν τα εχέγγυα, ξεπερνώντας την πάγια τραπεζική πρακτική, με αποτέλεσμα να κατηγορούνται ότι ζημίωσαν την εν λόγω τράπεζα και τους μετόχους της.