Π. Καμμένος: Αναβάλλουμε τη συνάντηση με Τσίπρα λόγω εμπλοκής στα Σκόπια!!!

Π. Καμμένος: Αναβάλλουμε τη συνάντηση με Τσίπρα λόγω εμπλοκής στα Σκόπια!!!
Ενημερώθηκε: 11/01/19 - 14:55

Μέχρι να αρθεί η εμπλοκή που υπάρχει στην πΓΔΜ είπαμε να αναβάλουμε τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, είπε προ ολίγου ο Πάνος Καμμένος στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Ερωτηθείς αν αυτό επηρεάζει την ΚΟ σημείωσε ότι όλα είναι συναρτώμενα.

Ταυτόχρονα ο κ.Καμμένος ερωτηθείς για την εμπλοκή που, όπως είπε, υπάρχει στα Σκόπια, ανέφερε ότι δεν μπορούμε να πάμε σε συνάντηση με σενάρια σημειώνοντας ότι είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι προφανές ότι ο υπουργός Άμυνας ελπίζει να υπάρξει εμπλοκή στα Σκόπια με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ώστε ο ίδιος να μην αναγκαστεί να παραιτηθεί, ούτε να βάλει σε περιπέτεια τη συγκυβέρνηση.

Μια δήλωση τη στιγμή που το ΑΠΕ μεταδίδει ότι στη γειτονική χώρα ο Ζ. Ζάεφ τα «βρήκε» με τα δύο αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης και εξασφάλισε την πλειοψηφία των δύο τρίτων για την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών.

 Π. Καμμένος: Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, δεν τελώ υπό παραίτηση

Ήδη από το πρωί ο Π. Καμμένος ενέτεινε τη σύγχυση για τις επικείμενες εξελίξεις στη συγκυβέρνηση, με τη δήλωσή του «απερχόμενος υπουργός δεν είμαι, ούτε τελώ υπό παραίτηση» στη Βουλή σήμερα, λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Έδωσε έτσι αιφνιδιαστικά νέες διαστάσεις στο πολιτικό θρίλερ που έχουν δημιουργήσει το τελευταίο διάστημα οι δηλώσεις του ιδίου περί σχεδόν δρομολογημένης αποχώρησής του από τη συγκυβέρνηση, και την εξαιτίας του Σκοπιανού πρόκληση κυβερνητικής κρίσης.

Λίγο πριν ο πιστός του βουλευτής Κ. Κατσίκης, δήλωνε σε συνέντευξή του, είτε σήμερα είτε τις επόμενες ημέρες φεύγουμε από την κυβέρνηση.

Η τοποθέτηση αυτή του συγκυβερνήτη, υπουργού Εθνικής Αμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ έγινε εξ αφορμής της επιλογής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώσει πως αποχωρεί από έκτακτη συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής Αμυνας και Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, που έχει αντικείμενο τη συζήτηση επί τροπολογίας για «αντισταθμιστικά ωφέλη» παλαιάς σύμβασης για τα F16, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι δεν μπορούν να συζητιούνται τόσο κρίσιμα θέματα, παρουσία ενός υπουργού που και σύμφωνα ακόμα και με χθεσινή τοποθέτησή του, βρίσκεται σε τροχιά αποχώρησης από την κυβέρνηση.

«Απερχόμενος υπουργός δεν είμαι ούτε τελώ υπό παραίτηση. Ούτε έχω υποβάλει παραίτηση, ούτε η ΝΔ μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα στα Σκόπια. Ούτε έχω δηλώσει επισήμως ή ανεπισήμως ότι είμαι υπό παραίτηση», είπε ο κ. Καμμένος την ώρα που οι βουλευτές της ΝΔ αποχωρούσαν από την αίθουσα της συνεδρίασης. Για να συνεχίσει: «Είναι προσβλητική για Κοινοβούλιο, την ηγεσία ΕΔ η στάση της ΝΔ: άλλα λέει στο Κοινοβούλιο για να δημιουργήσει εντυπώσεις, και όταν εν συνεχεία αντιλαμβάνεται ότι η στάση της οδηγεί στο κλείσιμο της ΕΑΒ και απώλεια 230 εκατομμυρίων για το δημόσιο, τότε πάει στην αμερικανική πρεσβεία, αλλάζει τη στάση της, ισχυρίζεται ότι το έκανε για αντιπολιτευτικούς λόγους, ζητάει συγνώμη και μετά το βάζει στα πόδια. Την καταγγέλω. Εμείς είμαστε εδώ».