Παν. Γιαννάκη, Πέτρο Κόκκαλη και το γιο του Νίκου Ζαχαριάδη βολιδοσκοπεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο

Παν. Γιαννάκη, Πέτρο Κόκκαλη και το γιο του Νίκυο Ζαχαριάδη βολιδοσκοπεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο
Ενημερώθηκε: 15/03/19 - 08:56

Διεργασίες και επαφές σε πλήρη εξέλιξη στο ΣΥΡΙΖΑ για τη στελέχωση του ευρωψηδελτίου. ΑΝ και από την Κουμουνδούρου τηρείται σιγήν ιχθύος, ακούγονται ηχηρά ονόματα.

Πληροφορίες θέλουν τον κορυφαίο Έλληνα μπασκεμπολίστα, Παναγιώτη Γιαννάκη, να βρίσκεται σε συζητήσεις. Ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος έχει ήδη δεχτεί κρούση από τον Πρωθυπουργό και εμφανίζεται θετικός, χωρίς όμως να έχει πει το τελικό "ναι". 

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε βολιδοσκοπήσει και στο παρελθόν τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ προτείνοντάς του να κατέβει υποψήφιος στο Δήμο Αθήνας. Τότε οι συζητήσεις δεν καρποφόρησαν, όμως όπως δείχνουν τα πράγματα ο κ. Γιαννάκης βλέπει, πλέον, πιο θετικά την προοπτική ενεργής συμμετοχής του στην πολιτική.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο άλλες περιπτώσεις. Ο Σήφης Ζαχαριάδης, γιος του Νίκου Ζαχαριάδη, ηγέτη του ΚΚΕ, και ο Πέτρος Κόκκαλης, εγγονός του γιατρού Πέτρου Κόκκαλη, εμβληματική μορφή του κομμουνιστικού κινήματος. Δύο ονόματα που έρχονται να προστεθούν δίπλα στον Δημήτρης Πλουμπίδη (γιος του στελέχους του ΚΚΕ Νίκου Πλουμπίδη) και Μυρσίνης Λοΐζου (κόρη του μουσικοσυνθέτη Μάνου Λοΐζου που συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ).  Υποψηφιότητες που ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να τονίσει τις αριστερές καταβολές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 

Όσον αφορά την περίπτωση του κ. Πέτρου Κόκκαλη τον οποίο δημοσιεύματα θέλουν να είναι υποψήφιος, αυτή φαίνεται να είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

«Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης έχει μια δική του διαδρομή τον ξέρουν στον Πειραιά, έχει εκλεγεί και δημοτικός σύμβουλος, πρωτοστάτησε στην υποδοχή των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά επί σειρά μηνών», ανέφερε την Πέμπτη ο Νίκος Φίλης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμπεριλαμβάνεται στο ευρωψηφοδέλτιο.

Την Τρίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τα 16 πρώτα ονόματα των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές του 2019 και σύμφωνα με πληροφορίες, τη μεθεπόμενη εβδομάδα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την τελική σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου. 

Στις 27 Μαρτίου, πιθανότατα στο κλειστό γήπεδο του Tae Kwon Do στο Φάληρο, αναμένεται να παρουσιαστεί η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Μαΐου.