Πάνος Καμμένος: Η μη απομάκρυνση των υπουργών είναι «casus belli»

Πάνος Καμμένος: Η μη απομάκρυνση των υπουργών είναι «casus belli»
Ενημερώθηκε: 20/01/19 - 12:38

Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ έστειλε τελεσίγραφο στον Αλέξη Τσίπρα για την άμεση απομάκρυνση από την κυβέρνηση των υπουργών που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Σε αντίθετη περίπτωση έκανε λόγο για «Casus Belli», συμπληρώνοντας ότι θα μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια του πρωθυπουργού.

«Αν ο Τσίπρας δεν απομακρύνει τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, όπως Κουίκ και Χρυσοβελώνη, που κατέχουν υπουργικές θέσεις, έστω κι αν δεν έχουν ανταλλάξει τις θέσεις τους η ΚΟ μας θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Επίσης συμπλήρωσε ότι αν υπογράψει ο Προκόπης Παυλόπουλος τη συμφωνία των Πρεσπών, αν πρώτα δεν την έχει υπογράψει ο πρόεδρος των Σκοπίων, θα συμμετέχει στη συνταγματική εκτροπή.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «με τη συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζεται το ίδιο το Σύνταγμα των Σκοπίων, γιατί δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου της χώρας. Η συμφωνία των Πρεσπών πέρασε στην ΠΓΔΜ διά συνταγματικής εκτροπής».

"Η συμφωνία των Πρεσπών πέρασε στην ΠΓΔΜ διά συνταγματικής εκτροπής… Όταν διαφωνεί ο πρόεδρος της άλλης χώρας, δεν μπορείς να υπογράψεις μια διεθνή συνθήκη" υπογράμμισε.

Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δήλωσε ακόμα ότι η σύμβαση για τις Πρέσπες που θα έρθει στη Βουλή είναι αλλοιωμένη, γιατί περιέχει τέσσερις τροπολογίες. «Το κείμενο που θα έρθει στη Βουλή δεν είναι το ίδιο με αυτό που υπέγραψε ο Κοτζιάς, είναι αλλοιωμένο»  τόνισε.  

«Ο Ζόραν Ζάεφ εξακολουθεί να μιλά για "Μακεδόνες" και μειονότητα, παραβιάζει τη συμφωνία»  σημείωσε ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα.