Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη-Μειμαράκη

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη-Μειμαράκη
Ενημερώθηκε: 20/03/17 - 11:13

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μειμαράκη στη Βουλή. Η συνάντηση είχε κλειστεί πριν από μία εβδομάδα και εντάσσεται στον κύκλο επαφών του Προέδρου της ΝΔ με όλα τα κορυφαία στελέχη.

Πριν λίγες ημερες ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση με τον κ. Μειμαράκη είναι μια κίνηση με στόχο να κατευνάσει τις όποιες εντάσεις ή διαφοροποιήσεις μπορεί να υπάρχουν καθώς ο κ. Μειμαράκη φαίνεται να μην συμφωνεί απόλυτα με τη γραμμή που θα πρέπει γενικά να κρατά η ΝΔ στο θέμα της συναίνεσης. Στόχος πάντως του προεδρου της ΝΔ είναι να μην υπάρχει καμία σκιά στα εσωκομματικά της ΝΔ την ώρα που δημοσκοπικά το κόμμα φαίνεται να διευρύνει τη διαφορά του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τελευταία δημοσκόπηση, της Pulse για την Ελευθερία του Τύπου, η ΝΔ προηγείται με 13 ποσοστιαίες μονάδες συγκεντρώνοντας το 32% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί η ΧΑ με 7,5% από 6,5% Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα είναι κάτω από το όριο του 3%, . Η μεγάλη πλειοψηφία, 62% εκτιμά πως η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας το 34% έναντι 19% του Αλέξη Τσίπρα. Πάντως το 42% δεν θεωρεί κανέναν κατάλληλο για τη θέση.

Τέλος το 56% των πολιτών δεν θέλει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη την ώρα που το 31% πιστεύει πως κάτι τέτοιο θα ήταν λύση στο πρόβλημα της κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γεωργιάδης για αξιολόγηση: Κίνδυνος σημαντικής «βλάβης» στην οικονομία

Δεν υπάρχει καμία παραγραφή για δωροδοκία υπουργών

Θ. Ρουσόπουλος: Πολλοί προσπαθούν να απαξιώσουν τη διακυβέρνηση Καραμανλή