Σε πλήρη σύγχυση βρίσκεται πλέον το ΠΑΣΟΚ, που φτάνει στο σημείο να κατηγορεί την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για τα φαινόμενα αντισημιτισμού τα οποία καταγράφονται μέσα από την ακτιβίστικη τακτική συντήρησης του ρατσισμού. Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να πατήσει σε δύο βάρκες –όπως κάνει σε όλα τα ζητήματα– για να χαϊδέψει τ’ αυτιά όλων των πλευρών.
Η αναφορά στην ανακοίνωση είναι τραγελαφική.«Η απουσία καθαρής θέσης της χώρας μας απέναντι σε ζητήματα βαθύτατου ηθικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα, λειτουργεί ως παράγοντας κοινωνικής αποσταθεροποίησης και διχασμού» αναφέρει και προσθέτει ότι «η παθητική ουδετερότητα της Κυβέρνησης απέναντι στην εθνοκάθαρση της Γάζας δημιουργεί και συντηρεί συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού».
Δηλαδή, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ η ρατσιστικές επιθέσεις και ο αντισημιτισμός οφείλεται στο γεγονός πως η κυβέρνηση τηρεί στάση «αμήχανης ουδετερότητας». Και αυτό την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει σε όλους τους τόνους την παύση των εχθροπραξιών και μιλά για την ανθρωπιστική κρίση που είναι σε εξέλιξη στη Γάζα.
Ακόμη πιο τραγελαφική είναι η συνέχεια. «Η κοινωνία αφήνεται μόνη της να διαχειριστεί τις συνέπειες μιας διεθνούς σύγκρουσης, χωρίς καθοδήγηση, χωρίς αξιακό πλαίσιο, χωρίς πολιτική πυξίδα» τονίζει η ανακοίνωση προκαλώντας ερωτήματα για το τι θέλουν τελικά να πουν οι ποιητές του ΠΑΣΟΚ, αφού το θέμα ξεφεύγει από την κοινή λογική και αγγίζει τα όρια της φαντασίας. Μάλλον σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη τα φαινόμενα του αντισημιτισμού δεν θα υπήρχαν αν υπήρχε… καθοδήγηση.
Και συνεχίζει αυτή η απίστευτη ανακοίνωση: «Ο τουρισμός, ωστόσο, ζει και πεθαίνει με ένα άυλο μέγεθος: την εμπιστοσύνη. Η φιλοξενία δεν είναι μια επαγγελματική σύμβαση. Είναι βαθιά ηθική στάση. Είναι εγγύηση ασφάλειας, σεβασμού, ανοιχτής καρδιάς. Και όταν αυτή τραυματίζεται, όταν δεν προστατεύουμε ούτε τον επισκέπτη ούτε τον οικοδεσπότη, τότε χάνουμε κάτι πολύ πιο σημαντικό από έναν αριθμό αφίξεων: χάνουμε το ‘‘γιατί’’ μας επιλέγουν οι άνθρωποι».
Δεν σταματά εκεί όμως. Έχει κι άλλο αφού τονίζεται πως «η ευθύνη για αυτήν την αμηχανία δεν είναι των πολιτών. Είναι ευθύνη πολιτική – και αφορά την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, και την υπουργό Τουρισμού προσωπικά».
Ακολουθούν και 4 καταπληκτικά ερωτήματα. Δείτε τα:
«i. Ποια είναι η θέση της Ελλάδας απέναντι στη συνεχιζόμενη βαρβαρότητα στη Γάζα; Θα τολμήσει η κυβέρνηση να μιλήσει με καθαρότητα και να αναλάβει πρωτοβουλίες για κατάπαυση του πυρός, πραγματική ανθρωπιστική βοήθεια, και για την προώθηση της λύσης των δύο κρατών στην περιοχή, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο;
ii. Ποιο είναι το σχέδιο για την προστασία της εικόνας της χώρας, όταν η τουριστική ταυτότητα δοκιμάζεται από την έλλειψη θεσμικού λόγου και ηγεσίας;
iii. Ποια είναι η πρόβλεψη για την κοινωνική συνοχή στις τουριστικές περιοχές, που μένουν εκτεθειμένες σε εξωτερικές εντάσεις;
iv. Ποια είναι η ευθύνη του υπουργείου Τουρισμού, όταν το “brand Ελλάδα” πλήττεται όχι μόνο από ό,τι συμβαίνει έξω, αλλά κι από όσα δεν λέγονται μέσα;»
Και καταλήγει: «Η ειρήνη δεν είναι τουριστική καμπάνια. Είναι στάση ζωής. Και αν θέλουμε να κρατήσουμε ανοιχτές τις πόρτες μας στον κόσμο, πρέπει πρώτα να κρατήσουμε ανοιχτή την ψυχή μας».
Σκεφτείτε τώρα το εξής. Να ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Τίποτα άλλο...
Πηγή: tomanifesto.gr