«Σπαρτιάτες»: Νομοθετική πρωτοβουλία μελετά η κυβέρνηση μετά τις καταγγελίες περί «Greek Mafia»

 
spartiates-VOULI

Ενημερώθηκε: 04/09/23 - 20:54

Την προοπτική ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας με φόντο τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το ακροδεξιό κόμμα «Σπαρτιάτες» μελετάει η Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, στην κυβέρνηση υπάρχει έντονος προβληματισμός και το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να αναζητά «νομική φόρμουλα» ώστε η ομολογία του Βασίλη Στίγκα ότι ελέγχονται από εξωθεσμικά κέντρα, να μην περάσει χωρίς επιπτώσεις.

Οι ενδοκυβερνητικές εργασίες είναι έντονες και δεν αποκλείεται τα επόμενα 24ωρα -πιθανώς και πριν από την ΔΕΘ- να αναλυθεί νομοθετική πρωτοβουλία τόσο για το ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας του ακροδεξιού μορφώματος όσο και για αυτήν καθαυτή την χρηματοδότηση του κόμματος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νομική ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου φαίνεται να επικαλείται την παραδοχή του Βασίλη Στίγκα, ότι το κόμμα του ελέγχεται από ξένα κέντρα, και εκτιμά ότι εγείρεται ξεκάθαρα θέμα πραγματικής ηγεσίας στο συγκεκριμένο κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι προεκλογικά η πλειοψηφία είχε νομοθετήσει διάταξη βάσει της οποίας ο Άρειος Πάγος απέτρεψε την εκλογική κάθοδο του κόμματος του φυλακισμένου νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη με αιχμή το ζήτημα της πραγματικής ηγεσίας.

Με πληροφορίες από enikos.gr, ΑΝΤ1.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ