Στη δικαιοσύνη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη θα προσφύγει ο Ζουράρις

Στη δικαιοσύνη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη θα προσφύγει ο Ζουράρις
Ενημερώθηκε: 08/02/19 - 18:38

Την προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη προανήγγειλε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση του «Πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ».

Ο κ. Ζουράρις ανέφερε ότι για τον χαρακτηρισμό «βουλευτής σε τιμή ευκαιρίας» που του προσήψε ο πρόεδρος της ΝΔ «θα σέρνει τον κ. Μητσοτάκη στα δικαστήρια και θα έρχεται στη Βουλή ο αρχηγός να εκλιπαρεί ψηφουλάκια από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην αρθεί η ασυλία του».

Όπως σημείωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, αυτός ο χαρακτηρισμός είναι ατιμωτικός, καθώς στην ελληνική γλώσσα σημαίνει ότι χρηματίστηκε, κι αυτό - όπως είπε - είναι ατιμωτικό κι επιφέρει «ποινικές καταδιώξεις».

Αφού τόνισε ότι επί 50 χρόνια, ο ίδιος, στις οκτώ γωνιές των ανέμων, σε τέσσερις ηπείρους κήρυξε τον ελληνικό λόγο, την ελληνική πολιτεία και τον ελληνικό πολιτισμό σε 16.000 φοιτητές, δέχεται τον χαρακτηρισμό ως «γυρολόγου», όπως και τον χαρακτηρισμό ως «μαριονέτας». Διότι, όπως επισήμανε, «μαριονέτα» στην ελληνική γλώσσα σημαίνει το «κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση» κι ο ίδιος υπήρξε κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση των γραπτών στοιχείων του πολιτισμού, διότι «υπηρέτησα με σεβασμό τον "μέγα Έλληνα λόγο", που έδωσε στον άνθρωπο να είναι άνθρωπος κι όχι ανθρωποειδές». «Ούτε στο υποπόδιο των ποδών μου μπορεί να συγκριθεί το έργο μου με το ανύπαρκτο έργο του κ. Μητσοτάκη» υποστήριξε ο κ. Ζουράρις.