ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αντίστροφη μέτρηση για το συνέδριο «επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης» του Φεβρουαρίου

 
syriza

Ενημερώθηκε: 21/12/23 - 08:53

Η αντίστροφη μέτρηση για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης, που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο, έχει ξεκινήσει όπως και οι εντατικές προετοιμασίες.

Μετά από τη σύσκεψη των τμημάτων και των τομεαρχών με την υπεύθυνη των Think tanks, Διάνα Βουτυράκου, ακολούθησε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θέσεων υπό τη γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και τον αναπληρωτή γραμματέα, Γιώργο Βασιλειαδη και συγκροτήθηκε 4μελες συντονιστικό που θα διαμορφώσει το προσυνεδριακο κείμενο.

Το συντονιστικό απαρτίζουν οι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ρένα Δούρου, Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας. Στόχος της επιτροπής είναι μέσα τις επόμενες μέρες να καταλήξουν στη δομή του κειμένου ώστε την Τρίτη 27/12 να προχωρήσουν οι επιμέρους χρεώσεις για τη συγγραφή των κειμένων.

Σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κοινή συνισταμένη των μελών της Επιτροπής Θέσεων είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα συμπαγές και στιβαρό κείμενο, όχι απαραίτητα μακροσκελές, το οποίο θα αναλύει την σημερινή πραγματικότητα, διεθνή και ελληνική, τους λόγους της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και θα συγχρονίζεται με τις ανάγκες και τις συνθήκες της νέας εποχής.

Παράλληλα θα επαναβεβαιώνει τις διακηρυκτικές αρχές του κόμματος και θα αποτελεί το πολιτικό εφαλτήριο για την πολιτική αντεπίθεση με στόχο την πολιτική και κοινωνική αλλαγή.

Οι θεματικές χρεώσεις της Πολιτικής Γραμματείας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία βαδίζει σταθερά προς την ανασυγκρότηση, δημιουργώντας το νέο σχέδιο διακυβέρνησης που θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του κόμματος, όπου σημειώνεται ότι όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «συστρατεύονται σε αυτή την προσπάθεια, με ένα ξεκάθαρο σχέδιο για τις επιδιώξεις της επόμενης ημέρας». Επιπλέον, τονίζεται ότι «η Πολιτική Γραμματεία, που λειτουργεί και ως πολιτικό κέντρο, όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, ξεκινάει άμεσα την ανάπτυξη σχεδίου σε όλους τους τομείς, μετά τις νέες χρεώσεις που ανέλαβαν τα μέλη του». 

Αναλυτικά οι θεματικές χρεώσεις της Πολιτικής Γραμματείας έχουν ως εξής:

Δημόσια Διοίκηση: Μπελώνη Γιώτα

Ενέργεια-Περιβάλλον: Δούρου Ρένα

Διεθνείς Σχέσεις-Εξωτερική Πολιτική & Ευρωπαϊκή Πολιτική: Δούρου Ρένα

Αυτοδιοίκηση: Ζαχαριάδης Κώστας

Νεολαία: Ζαχαριάδης Κώστας

Πρόγραμμα: Θεοχαρόπουλος Θανάσης

Εργασία, Συνδικαλιστικές Οργανώσεις: Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

Πολιτικός Σχεδιασμός: Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

Ναυτιλία-Νησιωτική Πολιτική: Καρκούλια Ζωή

Θεσμοί, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα: Κουβέλη Μαρία 

Κοινωνική Πρόνοια, Στεγαστική Πολιτική: Νοτοπούλου Κατερίνα 

Τουρισμός: Νοτοπούλου Κατερίνα 

Οικονομία, Ανάπτυξη: Παππάς Νίκος

Υγεία: Πολάκης Παύλος

Άμυνα: Ρήγας Πάνος

Παιδεία: Ρήγας Πάνος

ΜμΕ, Επαγγελματικά Επιμελητήρια: Σκορίνης Νίκος

Αθλητισμός: Συμεωνίδου Ελένη

Αγρoτική Πολιτική: Τελιγιορίδου Ολυμπία

Ασφαλιστικό, Συνταξιούχοι: Τεμπονέρας Διονύσης

Επιστημονικοί Φορείς: Τεμπονέρας Διονύσης

Απόδημος Ελληνισμός, Ομογένεια: Τζάκρη Θεοδώρα

Ινστιτούτο "Νίκος Πουλαντζάς": Φλαμπουράρης Αλέκος

Πολιτισμός: Φλαμπουράρης Αλέκος

Φεμινιστική Πολιτική: Κουβέλη Μαρία 

Χρηματοπιστωτικός Τομέας: Φλαμπουράρης Αλέκος

Παράλληλα, ανακοινώνονται και οι Ομάδες εργασίες, που ήδη συγκροτήθηκαν, για τις κάτωθι δράσεις: 

Καμπάνιες

Καμπάνια Ακρίβειας: Τζάκρη Θεοδώρα, Σκορίνης Νίκος, Καλπάκης Στέργιος, Μπεχράκης Λεωνίδας, Παυλιδάκης Γιάννης, Τζανετής Οδυσσέας.

Καμπάνια Στέγασης: Νοτοπούλου Κατερίνα, Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος, Μπάκας Θέμης, Κονομόδη Έλενα.

Αναπτυξιακά Συνέδρια: Τόλκας Άγγελος, Σκορίνης Νίκος, Αλεξιάδης Τρύφων, Μωραϊτης Θάνος, Χατζησάββας Μάρκος, Ελευθεριάδου Τάνια, Παυλίδης Κώστας.

Επίσης, συγκροτήθηκε η Συμβουλευτική Επιτροπή Think Tanks, η οποία αποτελείται από τα εξής στελέχη: Βουτυράκου Διάνα, Γκίβαλος Μενέλαος, Ηλιόπουλος Όθων, Αποστολάκης Ευάγγελος, Κρέτσος Λευτέρης, Κασάπης Σπύρος, Καπνισάκης Μανόλης.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ