ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Θυελλώδης» η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής — Αποχωρούν από τη διαδικασία «Ομπρέλα», Αχτσιόγλου και Τεμπονέρας

 
kasselakis syriza

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 11/11/23 - 16:19

Σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης συνεχίζεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ την αποχώρησή τους ανακοίνωσε η «Ομπρέλα» εξαιτίας διαφωνιών με τη διαδικασία.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΡΤ αποχωρούν από τη διαδικασία και η ομάδα 6+6 της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα γιατί το προεδρείο δεν δέχθηκε να προηγηθεί η συζήτηση για το δημοψήφισμα. 

Αποδοκιμασίες στον Κασσελάκη

Με αναφορά στα αίτια της εκλογικής ήττας ξεκίνησε την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Μιλώντας για το αποτέλεσμα είπε ότι οφείλεται στο ότι «εμείς χάσαμε 600.000 ψήφους γιατί δεν μπορέσαμε να δώσουμε αξιόπιστη πρόταση ότι θα βελτιώσουμε την ζωή των πολιτών. Πώς να την δώσουμε μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου; Θα μου πείτε ότι η πολυφωνία είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς. Αυτή όμως είναι η εύκολη απάντηση, άλλο η κουλτούρα της δημοκρατίας και άλλο η κουλτούρα της αυτοκτονίας.

Στο σημείο αυτό υπήρξε αποδοκιμασία από ομάδα στελεχών και παρενέβη ο προεδρεύων για να υπάρξει ησυχία. Ο κ. Κασσελάκης στις παρατηρήσεις από τον κόσμο απάντησε: «Είναι καλύτερη η σύνθεση βάση πολιτικών προτάσεων».

Αποχώρησε ο Βίτσας – «Αίσχος» φώναζε ο Φίλης

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Βίτσας αποχώρησε από την αίθουσα

Ο κ. Βίτσας φέρεται να είπε: “Φεύγω συμβολικά. Δεν μπορώ να ακούω τα όσα λέει ο κ. Κασσελάκης”.

Επίσης ο Νίκος Φίλης φώναζε «αίσχος» την ώρα που μιλούσε ο Στέφανος Κασσελάκης

Συνεχίζοντας την ομιλία του ανέφερε ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα έπρεπε να ασχολείται με τα προβλήματα της χώρας. «Έχουμε πανάκριβη ενέργεια, κόκκινα δάνεια και θα έπρεπε να βάζουμε μεγάλους εθνικούς στόχους. Δεν θα πρέπει να είμαστε ξανά ευάλωτοι στους εκβιασμούς μίας μελλοντικής τρόικας. Ποια θα είναι η Ελλάδα του 2030, με ποιο παραγωγικό μοντέλο θα πρέπει να πάμε στο επόμενο ορόσημο, το οικονομικό μοντέλο για εμάς δεν είναι ξεχωριστό από το κοινωνικό μοντέλο».

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ