«Τα μαζεύει» τώρα ο Σημίτης μετά τις αντιδράσεις στο διχαστικό του άρθρο κατά του Κώστα Καραμανλή

 
«Τα μαζεύει» τώρα ο Σημίτης μετά τις αντιδράσεις στο διχαστικό του άρθρο κατά του Κώστα Καραμανλή

Ενημερώθηκε: 14/12/19 - 20:58

Οι έντονες αντιδράσεις, που προκάλεσε το διχαστικό άρθρο του Κώστα Σημίτη στην εφημερίδα «Τα Νέα», για τη μη ολοκλήρωση της συμφωνίας του Ελσίνκι, υποχρέωσε τον πρώην πρωθυπουργό, να «ανακρούσει πρύμναν» και να αποστασιοποιηθεί από τον πρωτοσέλιδο τίτλο της εφημερίδας που έλεγε «Για όλα φταίει ο Καραμανλής».

Κώστα Καραμανλή

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, ο Κώστας Σημίτης εμφανίζεται να κατηγορεί τον πολιτικό του αντίπαλο και διάδοχό του στον πρωθυπουργικό θώκο, , για «χαμένες ευκαιρίες» και επικρίνοντας τη στάση που κράτησε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών το 2004 για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε γραπτή διευκρινιστική δήλωση του ο Κώστας Σημίτης διαχωρίζει τη θέση του από τον τίτλο της εφημερίδας «Τα Νέα». και επί της ουσίας «αδειάζει» την διεύθυνση της εφημερίδας για την επιλογή του συγκεκριμένου τίτλου.

Αναφέρει συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός:

«Το σημερινό άρθρο μου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ έχει τίτλο «μια επιτυχία που δεν ολοκληρώθηκε» και αναφέρεται στη συμφωνία του Ελσίνκι. Προσωπικοί χαρακτηρισμοί για πολιτικούς, όπως εκείνος που αναφέρεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, μου ήταν πάντα ξένοι».